Belföld

Bakondi György: Állandó a nyomás a déli határon

Az embercsempészek mostanra hatalmas bűnszervezetek lettek

Időjárástól függetlenül jelentős nyomás alatt tartják az illegális bevándorlók a déli határt, ennek oka, hogy szinte száz százalékban embercsempészek segítségével teszik meg az Európai Unióhoz vezető utat – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György: Állandó a nyomás a déli határon
A furgonban 14 migráns utazott, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni
Fotó: police.hu

Bakondi György elmondta, az embercsempészek mostanra hatalmas bűnszervezetek lettek sok alkalmazottal, korszerű, fejlett technikai eszközökkel, jelentős pénzzel, és autókkal, buszokkal szállítják a migránsokat, a határtérségben megfigyelő rendszereket működtetnek, és igyekeznek kiismerni a határőrizeti rendszert.

A határon szolgálatot teljesítő rendőrök és határvadászok „valóságos harcban állnak”, de ők jogszabályoknak megfelelően, hatékonyan őrzik a határokat – jelentette ki a főtanácsadó.

Bakondi György szólt arról is, hogy az Európai Bizottság politikája ellentmondásos az illegális bevándorlás területén. Példaként említette, hogy nemrég bejelentették, hogy a külső határokat rendkívüli mértékben őrizni kell, és akár kerítést is kell építeni, ezzel egy időben azonban bírósági stádiumban van az az eljárás, amelyet a bizottság Magyarország migrációs politikája miatt indított.

Kapcsolódó írásaink