Bűnügy

Fegyverarzenálra bukkantak a XVIII. kerületben - VIDEÓ

A TEK is a helyszínre vonult

Összehangolt akcióban – a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével – fogtak el a XVIII. kerületben egy lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés és más bűncselekmények miatt keresett férfit, illetve közúti veszélyeztetés miatt körözött barátnőjét – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn a police.hu oldalon – írja a police.hu.

Fegyverarzenálra bukkantak a XVIII. kerületben - VIDEÓ
Képünk illusztráció
Fotó: Facebook

Mivel korábban felvetődött a gyanú, hogy a 39 éves férfinak fegyvere van, a rendőrség a TEK segítségét kérte. Őt és barátnőjét végül február 28-án, XVIII. kerületi lakcímén fogták el.

A nő ellen a Bonyhádi Járásbíróság adott ki körözést közúti veszélyeztetés miatt – tették hozzá. A házban fegyvernek és lőszernek látszó tárgyakat, számszeríjat, két pitbullt és kábítószergyanús anyagokat találtak, a lefoglalt eszközöket szakértők vizsgálják.

Objektum doboz

Mivel a gyorsteszt szerint a nő kábítószert fogyasztott, eljárás indult vele szemben. A nőt jogerős büntetésének letöltésére – büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, a bíróság pedig 30 napra elrendelte a férfi letartóztatását – áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink