Bűnügy

Az M4-es metróvonalat ellenőrizték a budapesti rendőrök 

A járőrök a metrón nem tapasztaltak jogsértést, de elfogtak egy dohánybolti tolvajt, aki ellen négy körözés is érvényben volt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az utasok biztonsága érdekében a közösségi közlekedési eszközökön rendszeres ellenőrzéseket tart. Ezúttal 2023. február 27-én ellenőrizték az M4-es metróvonalat, megállóhelyeket és az aluljárókat.

Az M4-es metróvonalat ellenőrizték a budapesti rendőrök 
Az M4-es metróvonalat ellenőrizték a budapesti rendőrök
Fotó: police.hu

A metrón a rendőrök nem tapasztaltak jogsértést, de a Kelenföldi pályaudvar aluljárójában egy dohánybolti eladó kért segítséget, mert egy férfi sört lopott a boltból. A rendőrök azonnal a férfi után mentek, akit a metrószinten utolértek és elfogtak. Kiderült, hogy a férfi ellen négy elfogatóparancs volt érvényben. A járőrök köztisztasági szabálysértés miatt helyszíni bírságot szabtak ki egy nővel szemben, valamint három emberrel szemben intézkedtek, akiket azért kerestek, mert a bíróság a tartózkodási helyük megállapítását kérte, két férfit pedig szabálysértési elzárás miatt kerestek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a megállóhelyeket és azok környékét rendszeresen ellenőrzi, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatók.

Kapcsolódó írásaink