Bűnügy

Levágta az idősek otthonában élő férfi lábát az ápolónő

Akár egy évszázadra is börtönbe zárhatják a túl aktív nővért

Néhány nappal ezelőtt állt bíróság elé az az ápolónő, aki levágta egy idősek otthonában élő férfi lábát.

A 62 éves férfi 2022 márciusában került a wisconsini idősek otthonába, miután otthonában elromlott a fűtés, ő pedig elesett, és mindkét lábán súlyos fagyási sérüléseket szenvedett. A rendőrségre pedig 2022. június 4-én érkezett a bejelentés, hogy haláleset történt a Spring Valley településen található egészségügyi és rehabilitációs központban – írta a NewsChannel, amit a Life szemlézett.

Mint azt kiderült, hogy az egyik ápoló, a 38 éves Mary K. Brown levágta a korábban fagyási sérülésekkel az intézetbe került férfi egyik lábát. A kollégái szerint mindezt azért tette, mert így szeretett volna segíteni a férfin, akinek a lába elhalt és bűzleni kezdett. Az amputálás után Brown arra kérte a kollégáit, hogy a testrészt tegyék fagyasztóba, akik szerint az ápolónő a lábfejből preparátumot akart készíteni, ezzel kívánta felhívni a figyelmet arra, hogy miért kell csizmát viselni.

Az ápolónő a történtek előtt nem egyeztetett orvosokkal az amputálásról, és egyébként sem tartozott a munkaköréhez mások testrészeinek levágása. A 62 éves férfi 2022. június 4-én meghalt. Mary K. Brown akár 98 év börtönbüntetésre is számíthat, emellett 210 ezer dolláros pénzbírság befizetésére is kötelezhetik.

Kapcsolódó írásaink