Bűnügy

Levágta az idősek otthonában élő férfi lábát az ápolónő

Akár egy évszázadra is börtönbe zárhatják a túl aktív nővért

Néhány nappal ezelőtt állt bíróság elé az az ápolónő, aki levágta egy idősek otthonában élő férfi lábát.

Levágta az idősek otthonában élő férfi lábát az ápolónő
Képünk illusztráció
Fotó: Pexels

A 62 éves férfi 2022 márciusában került a wisconsini idősek otthonába, miután otthonában elromlott a fűtés, ő pedig elesett, és mindkét lábán súlyos fagyási sérüléseket szenvedett. A rendőrségre pedig 2022. június 4-én érkezett a bejelentés, hogy haláleset történt a Spring Valley településen található egészségügyi és rehabilitációs központban – írta a NewsChannel, amit a Life szemlézett.

Mint azt kiderült, hogy az egyik ápoló, a 38 éves Mary K. Brown levágta a korábban fagyási sérülésekkel az intézetbe került férfi egyik lábát. A kollégái szerint mindezt azért tette, mert így szeretett volna segíteni a férfin, akinek a lába elhalt és bűzleni kezdett. Az amputálás után Brown arra kérte a kollégáit, hogy a testrészt tegyék fagyasztóba, akik szerint az ápolónő a lábfejből preparátumot akart készíteni, ezzel kívánta felhívni a figyelmet arra, hogy miért kell csizmát viselni.

Az ápolónő a történtek előtt nem egyeztetett orvosokkal az amputálásról, és egyébként sem tartozott a munkaköréhez mások testrészeinek levágása. A 62 éves férfi 2022. június 4-én meghalt. Mary K. Brown akár 98 év börtönbüntetésre is számíthat, emellett 210 ezer dolláros pénzbírság befizetésére is kötelezhetik.

Kapcsolódó írásaink