Bűnügy

Tizenkét év fegyházbüntetést kapott a nevelt gyermekeit erőszakoló férfi

Többrendbeli szexuális erőszak és többrendbeli szexuális visszaélés miatt tizenkét év fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla egy férfit, aki csaknem tíz éven át szexuálisan zaklatta az élettársa előző kapcsolatából született három kislányát – közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség kedden az MTI-vel.

Tizenkét év fegyházbüntetést kapott a nevelt gyermekeit erőszakoló férfi
Képünk illusztráció
Fotó: MH-archív/Burger Zsolt

A táblabíróság a február 7-én hozott határozatával – osztva a főügyészség álláspontját – két évvel súlyosította a Győri Törvényszék határozatát.

A bíróság a férfit végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek részeként tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

A férfi, aki feltételes szabadságra nem bocsátható, 2012 és 2021 között rendszeresen szexuális cselekményt végzett a három gyermekkel, akik közül kettő a cselekmény kezdetekor még óvodába járt, győri lakásukban fürdőszobája ajtaján nyílást vágott, onnan figyelte a gyermekeket, akikről videófelvételt is készített.

A gyermekek anyja a férfi cselekményét nem vette észre, a gyermekek a velük történteket nem mondták el neki.

A főügyészség álláspontja szerint a férfi csaknem egy évtizeden keresztül követte el a bűncselekményeket, amelyekkel nemcsak a jogi, hanem a legalapvetőbb erkölcsi szabályokat is megszegte, a kislányoknak pedig súlyos lelki sérülést okozott – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink