Bűnügy

Szabadnapos rendőr mentette meg az erőszaktól a lányt

Egy szabadnapos rendőr akadályozta meg azt, hogy egy férfi megerőszakoljon egy 21 éves lányt. A rendőr azonnal felismerte, hogy segítségre van szükség, amikor meghallotta a lány velőt rázó sikolyát. A gyors közbelépésnek köszönhetően a lány el tudott futni. A támadót azóta le is tartóztatták.

Szabadnapos rendőr mentette meg az erőszaktól a lányt
A Tatabányai Járásbíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, amelyet javítóintézetben kell végrehajtani (képünk illusztráció)
Fotó: MH

Azon az emlékezetes éjszakán még hajnali 2 óra sem volt, amikor a nyitott ablakon keresztül Födő István – ahogy az Origónak fogalmazott –, velőt rázó női sikolyt hallott, valamint azt, hogy „Segítség, segítség!” A rendőr tudta, hogy ez nem egy szimpla utcazaj vagy részeg kiabálás, ezért azonnal felöltözött és kiment az utcára, de már nem látott senkit. Két szomszédja is kiment az utcára a segítségkérő hangokra. Elkezdtek körbenézni, és két alakot pillantottak meg egy közeli utcában.

Födő István magához vette a telefonját, hogy szükség esetén tudja értesíteni a kollégáit, majd bepattant az autójába, és a dulakodó emberekhez sietett. Eközben a szomszédok is odamentek, nehogy szem elől tévesszék őket. A rendőr az Alkotás és a Veres Pálné utca sarkához érve egy férfit és egy nőt pillantott meg, akik egymáson feküdtek, a nő alul, a férfi pedig felette. A rendőr azonnal közölte, hogy „Rendőrség! Rendőr vagyok.” Majd kiszabadította a lányt úgy, hogy a támadó karját hátrafeszítette és felállította. „Ebben a pillanatban a hölgy elfutott, de olyan gyorsasággal, hogy meg se tudtuk figyelni, hogy hogy néz ki vagy ki ő. Valószínűleg olyan sokkos állapotban volt, minél gyorsabban próbált elmenekülni” – emlékezett vissza Födő István.

A rendőr felszólította a férfit, hogy igazolja magát, amit az megtagadott, és azt mondta, hogy az élettársát próbálta megnyugtatni, és azért vitte a földre, mert őrjöngött. Ekkor még nem lehetett tudni, hogy mi történt. István értesítette a kollégáit, majd amikor megérkeztek, a lány keresésére indult, de nem járt sikerrel. Időközben a lány apja értesítette a rendőröket. Elmondta, hogy egy férfi meg akarta erőszakolni a lányát, és mellkason szúrta. Így derült ki, hogy pontosan mi történt. Födő István elmondta, hogy arra volt már példa máskor is, hogy szolgálaton kívül kellett intézkednie, de ilyen brutális esettel még nem találkozott, ezért nagyon örül, hogy tudott segíteni a bajba jutott lányon.

Kapcsolódó írásaink