Bulvár

Még a végén beleőszülünk

Az élelmiszerek és az őszülés összefüggései

Sokakat ézékenyen érint, ha hajzuhataguk őszbe vált. Az első ősz hajszálakat igyekeznek egyenként kitépni, tömeges pigmenthullás esetén pedig sokan hajfestékért kiáltanak. Pedig nem is gondolnánk, de bizonyos ételek segítenek abban, hogy gyorsuljon az őszülés üteme.

Még a végén beleőszülünk
étel
Fotó: Pixabay

Mik a fő veszélyforrások? Íme:

1) Cukrok és finomított szénhidrátok. Ezek mind gátolják az E-vitamin felszívódását, ami az egészséges hajért felel.

2) Mesterséges színezékek. Ki gondolná, hogy a fánk veszélyes?!

3) Állati eredetű fehérjék. Ezek növelhetik a húgysav koncentrációját, ami az igen fájdalmas köszvény mellett nem kevésbé fájdalmas őszülést okoz.

4) Ízfokozók. Rontja az anyagcserét, ami veszélyes!

Mindezek mellett a stresszes életmód, a dohányzás szintén kárósíthatják a hajat. A kókuszolaj és a fekete szezámmag azonban csodákra képes – írta meg a bien.hu.

Kapcsolódó írásaink