Bulvár

Öt étel, amit soha nem fogyaszt a királyi család

Ezeket biztosan nem szolgálják fel a Buckhingham-palotában

A királyi családra a legjobb szakácsok és séfek főznek, ezért sokan azt gondolják, hogy ez egyenlő a különleges gourmet fogásokkal, ám a valóság az, hogy bizonyos ételeket inkább kerülnek a híres dinasztia tagjai.

Öt étel, amit soha nem fogyaszt a királyi család
György walesi herceg, Vilmos walesi herceg, Lajos walesi herceg, Katalin walesi hercegnő, Charlotte walesi hercegnő, III. Károly brit király és Kamilla királynő integetnek a Buckingham-palota erkélyén
Fotó: HENRY NICHOLLS / AFP

Az ok nem más, hogy elkerüljék a pokli fájdalmakkal járó gyomorrontást, és a kellemetlen lehelet megelőzése is nagyon fontos számukra.

Fokhagyma

A sokak által kedvelt fokhagyma pont azért nincs a „kedvencek” listáján, hiszen naponta sok emberrel érintkezhetnek, és nem szeretnének a rossz leheletükkel negatív benyomást kelteni másokra – ezt a tényt korábban Kamilla királyné is megerősítette 2018-as a MasterChef Australia című műsorban.

Cukor

Ez nem azt jelenti, hogy inkább édesítőt használnak a süteményekbe, hanem azt, hogy a tea mellé soha nem szolgálnak fel cukrot az alkalmazottak. Grant Harrold, Károly király egykori személyi komornyikja kikotyogta a sajtóban, hogy a királyi család egyetlen tagja sem tesz cukrot a teába – még akkor sem, ha bárhol is kínálják őket. A király például a mesterséges édesítőket is kerüli, és inkább mézet csurgat a csészébe – Károly arról is híres, hogy számos méhészeti programot is támogat.

Libamáj

Ez az étel a legtöbb luxusétterem kínálatában megtalálható, ennek ellenére Károly király betiltotta a királyi rezidenciákon, beleértve a Buckingham-palotát is. Ennek pedig nem az az oka, hogy nem szereti az ízét, hanem egy egészen más magyarázat van rá. A brit király híres állatjogi aktivistakén megkérte a szakácsokat, hogy ezt a belsőség soha ne kerüljön terítékre, mondván, hogy a kényszertömés állatkínzásnak minősül.

Rákfélék

Szintén Grant Harold árulta el a rajongóknak, hogy a királyi család messziről kerüli a tengergyümölcseit, mert így próbálják megelőzni, hogy a kagylótól bármi bajuk legyen – ezért nem szerepel az étlapjukon sem. A rákfélék is nagyobb kockázatot jelentenek, akárcsak az osztriga. Akármennyire is finomak ezek az ételek, nem élnek velük.

Különleges húsok

A kagylófélékez hasonlóan a királyi család kerüli nyers és ritkábban fogyasztott húsokat is, mert ezek is ételmérgezést okozhatnak. Diana hercegné például soha evett semmilyen vörös húst a bárányhúson kívül – még akkor sem, ha más ilyen ételt kért a társaságában. Tehát nagyon valószínű, hogy a tatárbifsztek sem túl gyakran kerül terítékre a palotában, írja az Elle.

Kapcsolódó írásaink