Bulvár

Tom Cruise alakjának titka

Kiderült a titok

Tom Cruise Hollywood élő legendája, aki látszólag dacol az idővel. 60 év felett is elképesztő mutatványokat hajt végre, miközben megőrzi hihetetlen testalkatát és fiatalos megjelenését.

Tom Cruise alakjának titka
Tom Cruise naponta csak 1200 kalóriát fogyaszt
Fotó: NorthFoto

Tom Cruise diétájának alapja egy alacsony szénhidráttartalmú, magas fehérjetartalmú étrend. Ez a megközelítés segít hatékonyan égetni a zsírt, fenntartani az izomtömeget és stabil energiaszintet biztosítani a vércukorszint hirtelen ugrásai nélkül.

A gyors szénhidrátok (kenyér, tészta, édességek) helyett a szervezet megtanulja a zsírokat fő energiaforrásként használni. A magas fehérjetartalom jóllakottságérzetet biztosít, támogatja az izmok regenerálódását intenzív edzések után, és segít elkerülni a túlevést.

Egy másik feltűnő részlet: a sztár mindössze 1200 kalóriát fogyaszt naponta. Ez egy meglehetősen alacsony érték, amelyet általában intenzív fogyással szoktak összefüggésbe hozni. Tom számára azonban, őrült élettempója és a forgatáson végzett állandó fizikai megterhelés mellett, ez lehetővé teszi számára, hogy fenntartsa az izomtömeget és a fenomenális állóképességet.

A pletykák szerint ezt az egyedülálló diétát maga David Beckham fejlesztette ki - egy másik sport- és stílusikon, aki a fitnesz iránti aprólékos hozzáállásáról ismert.

Milyen ételek szerepelnek Tom Cruise étrendjében?

A színész étrendje friss, teljes értékű élelmiszereken alapul, minimális feldolgozással:

Fehérje

Ez minden étkezés alapja. Tom Cruise a sovány fehérjeforrásokat részesíti előnyben:

Csirke és pulyka

Sütve, grillezve vagy párolva.

Halak és tenger gyümölcsei

Különösen a zsíros halak, mint például a lazac (omega-3 forrás), valamint a tonhal, a tőkehal és a garnélarák.

Tojás

Fontos teljes értékű fehérjeforrás.

Marhahús

Alacsony zsírtartalmú darabok.

Zöldek

Sok zöld zöldség szerves részét képezi az étrendjének. Ezek rostokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal látják el a szervezetet, túlzott szénhidrátbevitel nélkül.

Levélsaláták

Rukkola, saláta, spenót.

Egészséges zsírok

Szükségesek a szervezet működéséhez, a vitaminok felszívódásához és a jóllakottság érzésének fenntartásához.

Avokádó

Egyszeresen telítetlen zsírsavak forrása.

Diófélék és magvak

Mandula, dió, chia mag, lenmag (mérsékelten a szénhidráttartalom miatt).

Olívaolaj

Salátaöntetekhez és főzéshez.

Gyümölcsök

Mértékkel, lehetőleg alacsony cukortartalmú.

Bogyók

Eper, áfonya, málna (antioxidánsokban gazdag és viszonylag alacsony szénhidráttartalmú) - írta meg az RBC.ua.

Kapcsolódó írásaink