Bulvár

Elárulták, ki volt az a világsztár, akivel nem kommunikálhattak III. Károly fiai Diana halála után

A királynak már korábban is voltak problémái az örököseivel, különösen a hercegnővel kapcsolatos ügyekben

III. Károly kapcsolata fiaival nem példaértékű, Harry herceggel például az uralkodó hónapok óta kerüli a találkozókat. A királynak azonban már korábban is voltak problémái az örököseivel, különösen a Diana hercegnővel kapcsolatos ügyekben – írta a super.ru.

Elárulták, ki volt az a világsztár, akivel nem kommunikálhattak III. Károly fiai Diana halála után
Vilmos és Harry herceg
Fotó: AFP/various sources/Gareth Fuller

Mint ismertté vált, III. Károly még azt is megtiltotta Vilmosnak és Harrynek, hogy kommunikáljanak „a szív királynőjének” legközelebbi körével, amely a válás alatt és után is támogatta őt. Meglepő, de a persona non grata (nemkívánatos) személyek közé tartozott Michael Jackson is.

Matt Fiddes, a pop királyának egykori testőre és bizalmasa az Anything Goes With James English podcast legutóbbi kiadásában elárulta, hogy Diana fiai nagyon szerettek volna találkozni Jacksonnal édesanyjuk tragikus halála után. Valószínűleg azért, mert a hercegnő és az énekes rendszeresen tartotta a kapcsolatot – egy időben még olyan pletykák is keringtek, hogy a trónörökös felesége kifejezetten vonzalmat táplált az amerikai szupersztár iránt.

„Ő sokat beszélt Dianáról – azt mondta, így képzeli el az ideális feleséget. Órákat lógtak a telefonon… Folyton hívogatták egymást” – idézte a portál a férfit.

Fiddes szerint Diana halála után a fiai találkozni akartak Michaellel, hogy többet tudjanak meg a hercegnőről. „Természetesen a fiúk tisztában voltak azzal, hogy az anyukájuk jóban volt vele – elment például a Wembley Stadionban tartott koncertre a Bad című album turnéja során, és így tovább” – osztotta meg a testőr. És 2002-ben, amikor az énekes Londonba látogatott, kínálkozott egy ilyen alkalom. „Mindenben megegyeztünk, de Károly herceg véget vetett ennek” – emlékezett vissza a férfi.

Elmondása szerint a Buckingham-palota képviselői az utolsó pillanatban lemondták a találkozót, és erről hivatalos levélben tájékoztatták. „Nehéz volt, mert közölnünk kellett a hírt Michaellel. Ő pedig csak ezért jött Londonba” – ismerte el Fiddes.

Kapcsolódó írásaink

Csalfa Harry?

ĀEgy modellel randizott a herceg, amikor bemutatták Meghannek