Bulvár

Bemutatták III. Károly első hivatalos királyi portréját + VIDEÓ

Vörösben pompázik az uralkodó

Bemutatták az első festményt, ami az uralkodóról készült a tavalyi koronázása óta. III. Károly vörös színekben pompázik a képen, válla fölött pedig egy pillangó repked - írja a life.hu.

Bemutatták III. Károly első hivatalos királyi portréját + VIDEÓ
III. Károly
Fotó: NorthFoto

III. Károly portréját az egyik legismertebb brit kortárs festőművész, Jonathan Yeo készítette. A festmény 2,6 méter magas és 2 méter széles, és négy éven keresztül készült. A király és felesége együtt leplezték le az alkotást a Buckingham-palotában.

A királyt a Welsh Guards vörös egyenruhájában ábrázolták, és a háttér is hasonló árnyalatokat kapott. A képen az uralkodó arca és a vállánál repkedő pillangó a leghangsúlyosabb. Utóbbiról azt mondta a művész, hogy azt az átalakulást jelképezi, amin Károly az utóbbi években keresztülment.

A festmény eredetileg nem királyi portrénak készült. 2022-re kellett volna elkészülnie, Károly király a Welsh Guards ceremoniális főparancsnokaként eltöltött 50 évének jubileumára. II. Erzsébet királynő halála után, Károly megkoronázásával Yeo megbízatása is módosult, így lett a festményből királyi portré.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink