Bulvár

Katalin hercegnének ezért esett nehezére nyilvánosságra hozni a diagnózisát

Mindenkit megdöbbent Katalin hercegné videóüzenetén

Komoly tervezés előzte meg Katalin hercegné bejelentését, amit egyáltalán nem volt könnyű megtennie – írja az elle.hu.

Katalin hercegnének ezért esett nehezére nyilvánosságra hozni a diagnózisát
Katalin hercegné
Fotó: AFP/Pool/Ian Vogler

Mindenkit megdöbbentett, amikor Katalin hercegné nemrégiben egy videóüzenetben tájékoztatta a nyilvánosságot arról, hogy daganatos betegséggel küzd.

A Kensington-palota még januárban jelentette be, hogy a hercegné egy nagy hasi műtéten esett át, a lábadozása pedig hónapokat vehet igénybe. Bár az operációra más okból került sor, de a vizsgálatok során a rák jeleit is felfedezték, a hercegné pedig jelenleg kemoterápiás kezelést kap.

Az azóta eltelt hónapokban, amíg a hercegnéről nem érkeztek friss hírek, számtalan összeesküvés-elmélet kezdett el terjedni, amelyeket végül Katalin hercegné bejelentése söpört el, ám nem volt könnyű meghoznia ezt a döntést.

Katalin hercegné félt a kamerák előtt.

Egy királyi szakértő és a brit uralkodócsaládot jól ismerő szerző, Sally Bedell Smith szerint hatalmas tiszteletet érdemel az, hogy a hercegné őszintén beszélt az állapotáról.

Szerinte Katalin hercegné kiegyensúlyozott volt a BBC által rögzített videóban, és végig megőrizte a méltóságát. Ezután azt is elmondta, hogy a hercegnének minden bizonnyal komoly belső munkát kellett végeznie, hogy lelkileg is felkészüljön a hír közlésére.

Természetéből fakadóan félénk, ezért ehhez nagy bátorságra volt szüksége.

Katalin hercegné a brit királyi család tagjaként tisztában van azzal, hogy hatalmas érdeklődés övezi, ám egy ennyire személyes információt alapvetően nem kívánt volna nyilvánosságra hozni.

Ennek fényében a szakértő szerint mindenkinek értékelnie kell azt, hogy a hercegné megbirkózott azzal a tudattal, hogy az egész világ tudni fog a betegségéről, és mindenkit megtisztelt a bizalmával és az őszinteségével.

Kapcsolódó írásaink