Bulvár

Michael Schumacher tíz év után kimozdul otthonról

Változatlanul keveset tudni Michael Schumacherről, a német autóversenyző 2013 decemberében bekövetkezett súlyos síbalesete óta. Az információk szerint ágyhoz kötve, magatehetetlenül fekszik svájci otthonában, s folyamatos ápolásra szorul. A tragikus balesete óta a legszűkebb baráti körön kívül senki sem látogathatja a Ferrari korábbi pilótáját, az egészségi állapotáról szinte semmi hírt nem adtak ki – emlékeztetett a Mandiner.

Michael Schumacher tíz év után kimozdul otthonról
Várhatóan helikopterrel szállítják Schumachert az esküvő helyszínére
Fotó: AFP/Dimitar Dilkoff

A Corriere della Sera értesülései szerint azonban most kimozdul otthonról Schumi. A lap úgy tudja, a lánya esküvőjére készül, amelyet a család egyik házában tartanak Spanyolországban. Gina-Maria Schumacher és barátja, Iain Bethke még ezen a nyáron összeházasodik, természetesen hatalmas ünnepség keretében. A lagzi Mallorcán, a Schumacher család tulajdonában lévő, 27 millió font értékű luxuskastélyban lesz. A birtokot 2017-ben Florentino Pereztől, a Real Madrid elnökétől vásárolták Schumacherék, s időközben át is alakították, hogy megkönnyítsék a legenda gondozását és gyógyulását. A 15 ezer négyzetméteres telken két úszómedence, egy helikopterleszálló, egy edzőterem és egy hatalmas pálmafákkal övezett kert található, ahol a ceremóniát is tartják majd.

Schumacherék – a hírek szerint – komoly biztonsági csapatot fognak szerződtetni, hogy távol tartsák a fotósokat az eseménytől, és megakadályozzák, hogy az 55 éves férfiról bármilyen fénykép készüljön és megjelenjen. Persze a család még nem erősítette meg, hogy Michael ott lesz-e az esküvőn, de a média úgy tudja, az ágyhoz kötött hétszeres világbajnok szállítását megoldják. Olyan ágyban fekszik, amely szállítható, ezért is van szükség a birtokon a helikopterleszállóra.

A család eddig számos pert nyert a magánszféra megsértésére hivatkozva a médiumok ellen. A legnagyobb sikerét az egyik bulvárlappal szembeni keresete során megítélt, százezer eurós kártérítés jelentette egy címért, amelyben az állt, hogy Schumacher „már nincs többé közöttünk”. Szerencsére ez nem volt igaz, a Forma–1 rekordbajnoka még itt van, és remélhetőleg előbb-utóbb valami gyógymódot is találnak a felépülésére.

Kapcsolódó írásaink