Krónika

Szívszorító módon kommunikál a Forma–1-es legenda

Michael Schumacher több mint 10 évvel ezelőtt szenvedett síbalesetet

A Forma–1-es legenda, Michael Schumacher több mint 10 évvel ezelőtt szenvedett síbalesetet, azóta féltve óvják a nyilvánosság elől, miközben családja mindent megtesz annak érdekében, hogy megkönnyítsék a pilóta mindennapjait – írja a life.hu.

Szívszorító módon kommunikál a Forma–1-es legenda
Michael Schumacher
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/firo Sportphoto/augenklick

Michael Schumacher családja csak a hozzájuk legközelebb álló emberekkel osztják meg az egykori pilóta állapotáról szóló információkat, a nyilvánosság a tragikus baleset óta szinte semmit nem tud.

A Ferrari korábbi főnöke, az FIA jelenlegi elnöke, Jean Todt a 2020 szeptemberében megrendezésre kerülő Toszkánai Nagydíj előestéjén úgy nyilatkozott:

„Múlt héten láttam Michaelt. Küzd."

Még abban a hónapban jelentették, hogy Schumacher több időt tölt Mallorcán. Elisabetta Gregoraci, a korábbi F1-es csapatfőnök, Flavio Briarote volt felesége a spanyol sajtóban így nyilatkozott:

„Michael nem beszél, a szemével kommunikál. Minödsszesen csak három ember látogathatja meg."

A lap a Mirror információira hivatkozva azt írja: az egykori pilóta és felesége jelenleg Spanyolországban élnek.

A legendás Formula–1-es pilóta és hétszeres világbajnok, Michael Schumacher 10 évvel ezelőtt, 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet Meribelben, amelynek során a feje súlyosan sérült. Ezt követően többször műtötték, és egy időre mesterséges kómába helyezték. A baleset óta a családján kívül senki nem tudja pontosan, mi van vele, állapotáról csak ritkán és szűkszavúan nyilatkoznak.

Kapcsolódó írásaink