Bulvár

Lelepleződött III. Károly szörnyű titka: ezt gondolta valójában Diana hercegné haláláról

Károly hamuszürke volt és remegett, miután meghallotta Diana halálhírét

III. Károly alig akarta elhinni, mi történt volt feleségével – írta meg a Promotions.

Lelepleződött III. Károly szörnyű titka: ezt gondolta valójában Diana hercegné haláláról
III. Károly brit király
Fotó: AFP/Pool/Richard Pohle

A Netflix A korona című sorozatának hatodik, egyben utolsó évadának negyedik epizódjában a királyi család – és a világ – is értesül Diana hercegné halálhíréről. Az események középpontjában pedig természetesen maga Károly herceg (ma már Károly király) reakciója áll.

Az említett epizódban Károly, akit Dominic West alakít, fájó sírásban tör ki, amikor tudomást szerez volt felesége haláláról. A következő jelenetben pedig az is látható, ahogy egyedül sétál a balmorali birtok közelében, és telefonon beszél mostani feleségével Kamillával, mielőtt felébreszti a fiait, hogy elmondja nekik a szörnyű hírt.

A sorozatban tehát ez volt látható, de hogyan reagált igazából Károly herceg Diana hercegné tragikus halálára?

Teljesen el volt keseredve. Összetört. Azonnal tudta, hogy ebből egy még szörnyűbb dolog lesz és hogy... őt fogják hibáztatni Diana haláláért – mondta a Diana életrajzírója, Tina Brown a Town and Country magazinnak.

A Király: III. Károly című könyvben Christopher Andersen azt írja, Károly hamuszürke volt és remegett. miután meghallotta Diana halálhírét. A szerző szerint Károly olyan spontán és szívből fakadó fájdalomkiáltást hallatott, majd a palota személyzete átrohant a szobájába, és egy karosszékben találta őt ahogy megfékezhetetlenül sírt.

A Netflix-showjában a következő eseményeket úgy ábrázolják, hogy Károly a tragédia után hagyta aludni fiait, és csak akkor mondta el nekik az anyjuk halálhírét, miután felébredtek. Még ugyanazon a napon a jelenlegi uralkodó Párizsba repült Diana nővéreivel, Lady Sarah McCorquodale-lel és Lady Jane Fellowes-al, hogy testközelből értesüljön az eseményekről. Ahogy életrajzi könyvének írója, Andersen is megjegyzi , az emberek valószínűleg nem fogták fel, mennyire megrázta őt a halála.

Meginterjúvoltam az ápolónőket a kórházban, akik látták őt, amikor bejött a szobába, Amikor először látta Diana holttestét, úgy nézett ki, mint akit arcon ütöttek. Borzasztó állapotban volt – mondta Andersen.

Kapcsolódó írásaink