Bulvár

Nem a megcsalás volt a legszörnyűbb amit Károly és Kamilla tettek

Vérfertőző kapcsolatban él a királyi pár?

Az angol királyi család családfája valószínűleg szövevényesebb egy felhőkarcoló villanyszerelőknek átnyújtott hálózati szerkezeti rajzánál. A hivatalos adatok mellett pedig tulajdonképpen soha nem lehetünk biztosak, hogy a megszületett gyermek hivatalosan elismert szülője valóban az, akit annak mondanak – és ez különösen így volt az internetet megelőző korokban – írja a promotions.hu.

Nem a megcsalás volt a legszörnyűbb amit Károly és Kamilla tettek
Nem a megcsalás volt a legszörnyűbb amit Károly és Kamilla tettek
Fotó: NorthFoto

Amikor még szinte minden hatalom a királyi család tagjainak kezében összpontosult, a tényfeltáró, oknyomozó újságírás nem volt túl nagy divat, a királyi család tulajdonképpen minden információt kontrollált, ami kikerült róluk.

Amit biztosan tudhatunk, hogy Anglia jelenlegi királya, III. Károly leszármazottja VII. Edward angol királynak. VII. Edward nagy hatalmú uralkodó volt – királyi címe mellett aktív és elkötelezett szabadkőműves is volt, tulajdonképpen a szigetországi szabadkőművességnek ő volt a vezetője.

Már önmagában ez a tény rendkívül érdekes, de mi most egy életének egy másik aspektusát vizsgálnánk, amelynek szálai napjainkban futnak össze. VII. Edward az angol nyelvű világban egyébként a „Playboy-király” néven fut, viselt dolgairól itt megnézhetnek egy érdekes összeállítást:

VII. Edward ugyanis sok királyhoz hasonlóan szeretőket is tartott. Egyik kedvenc szeretője egy Alice Keppel nevű úrihölgy volt. Az udvarban viselt dolgaikról túl sok információ nem látott napvilágot, és nem is tartott ki kapcsolat életük végéig. Alice-nek volt férje, akivel 56 évig élt házasságban, férje mindössze pár héttel élte túl Alice halálát.

Hogy miért érdekes nekünk Alice Keppel? Alice Keppelről ma már ugyan nem sokan tudják, ki volt, de egyik dédunokájáról már nagyon sokan tudják, hogy kicsoda: ez a dédunoka nem más, mint III. Károly jelenlegi felesége, Kamilla brit királyné!

Levezetve: III. Károly édesanyja II. Erzsébet, II. Erzsébet édesapja VI. György, VI. György apja V. György, akinek az apja VII. Edward – tehát III. Károly közvetlen leszármazottja VII. Edwardnak, akinek a szeretője volt Kamilla anyai dédnagyanyja.

Bár Alice-nek hivatalos két gyermeke született, és egyik sem a királytól, így ez kizárja, hogy III. Károly és Kamilla rokonok legyenek, de a királyi családban bármi megeshet – horribile dictu, de még rokonok házasítására is volt példa. Akárhogy is legyen, azt az ízléstelen poént most kihagyjuk, hogy az egykori és a jelenlegi brit király a hölgyek terén hasonló ízléssel rendelkezik.

Kapcsolódó írásaink