Montázs

Közeleg a Musk vs. Zuckerberg bunyó

Ön szerint ki nyerné a ketrecharcot?

A Twitter és a Facebook háborúja az oktagonban folytatódhat, miután Mark Zuckerberg elfogadta Elon Musk kihívását az ökölharcra – írja a Hirado.hu.

Közeleg a Musk vs. Zuckerberg bunyó
Mark Zuckerberg és Elon Musk
Fotó: AFP/Mandel Ngan és Alain Jocard

A dél-afrikai születésű milliárdos nemrég saját közösségimédia-platformján, kommentben invitálta ketrecharcra a Facebook első emberét, miután kiderült, hogy a Meta egy Twitterhez hasonló alkalmazáson dolgozik.

„Biztos vagyok benne, hogy a világ alig várja, hogy kizárólag Zuck hüvelykujja alatt legyen, alternatíva nélkül” – válaszolta az új applikációról szóló jelentésekre Musk, majd amikor egy felhasználó rámutatott, hogy Zuckerberg dzsúdzsucúzik, a Tesla vezérigazgatója kijelentette: hajlandó lenne ketrecbe lépni vele.

A kihívásra Zuckerberg egyetlen mondattal reagált az Instagramon: „Küldd a címet!”

Amikor Musknak felhívták a figyelmét a Meta-igazgató válaszára, nem visszakozott. „Ha ez komoly, akkor benne vagyok” – írta, majd egy sor felhasználói kommentre felelve tüzelte tovább a szilícium-völgyi bunyóra kiéhezett közösséget.

Reakcióiból többek közt az is kiderült, hogy a UFC-gálák helyszínéül szolgáló Vegas Octagonban rendezné le az ügyet, és egyáltalán nem bánná, ha a szervezet méltán híres bírója, Joe Rogan felügyelné a mérkőzést.

Papíron elsőre Zuckerberg tűnik esélyesebbnek, aki nemrég nyert fehér öves dzsúdzsucu versenyt a Szilícium-völgyben, és akit csaknem egy éven át a UFC egyik legelismertebb edzője, Dave Camarillo avatott be a kevert harcművészetek rejtelmeibe. Ezzel szemben – saját elmondása szerint – Musk legjobb, egyedi fogása az, hogy „ráfekszik ellenfelére, és nem csinál semmit”. A Twitter tulajdonosa korábban elárulta, a „zseniális” taktika főként akkor működik, ha végrehajtó súlyelőnyben van. Ez rá épp igaz lenne, ha ketrecbe kerülne Zuckerberggel.

Kapcsolódó írásaink