Bulvár

Lebukott betegével a magyar háziorvos + VIDEÓ

További részletek derültek ki a felháborodást keltő kapcsolatról

Vizsgálat nélkül, pénzért írt fel veszélyes gyógyszereket páciensének egy háziorvos – számolt be az esetről a Bors.

Lebukott betegével a magyar háziorvos + VIDEÓ
Képünk illusztráció
Fotó: MH

Kihasználta betege gyógyszerfüggőségét egy háziorvos, aki 2022 januárja és 2023 áprilisa között korrupt kapcsolatot alakított ki a pácienssel.

Anélkül, hogy megvizsgálta volna, pénzért cserébe írt fel neki és családjának vényköteles, nyugtató hatású gyógyszereket. Alkalmanként három-nyolc doboz tablettát írt fel legalább két-ötezer forintért.

Kevesebb mint másfél év alatt összesen 485 alkalommal írt fel vényköteles nyugtató hatású gyógyszert a betegének és 449 alkalommal a páciens feleségének. Ezen felül az orvos a rendelése során legalább további három embertől fogadott el hálapénzt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta az orvost, és elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2023. október 7-ig.

Legutóbb egy magyar modell és orvosa bukott le. A nő szexuális szolgáltatást ajánlott fel a szakembernek a fogyását elősegítő gyógyszer receptjéért cserébe.

A nyomozás során kiderült, hogy a nő március 6-án vette fel a kapcsolatot a háziorvossal, akinek szexuális szolgáltatását ajánlotta fel cserébe azért, hogy orvosi vényre felírjon neki egy fogyást elősegítő gyógyszert, amelyre ő nem jogosult, mivel azt cukorbetegek kezelésére alkalmazzák.

A Police.hu szerint az orvos a nő ajánlatát elfogadta, és eleget tett a kérésének annak ellenére, hogy nem tartozott az ellátási körzetébe, valamint a kért gyógyszer felírására háziorvosként sem volt jogosult. A nyomozók kutatást tartottak a modell budapesti lakásában, ahol megtalálták és lefoglalták az orvosi vényre kiváltott gyógyszert.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink