Bulvár

Vizsgálatot indított a mentőszolgálat Gálvölgyi János ügye miatt

Győrfi Pál: Nem számít, hogy valaki híres-e vagy sem, az állapot súlyossága számít!

Vizsgálat indult Gálvölgyi János ügyében, akiért a mentő az első telefonhívás után csaknem háromnegyed órával indult el – derült ki Győrfi Pál tájékoztatásából.

Vizsgálatot indított a mentőszolgálat Gálvölgyi János ügye miatt
Győrfi Pál: Fontos az életmentés
Fotó: MH/Purger Tamás

A Blikk vette észre, hogy az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Rádió 1 Balázsék című műsorában beszélt a történtekről. Győrfi Pál hangsúlyozta: egyelőre annyit tudnak, hogy rosszullét miatt beérkezett egy hívás a központba.

„Utána a hozzátartozót, aki hívott minket, mivel nem ott tartózkodott, ahol a beteg, a mentésirányítók visszahívták, hogy pontosítsák, milyen állapotban van, mik a tünetek. P2-es sürgősségi kategóriába sorolták az esetet, ami nem a közvetlen életveszély kategória. Amikor a mentőt indították, körülbelül 41 perccel az első hívás után, akkor érkezett a telefon a hozzátartozóktól, hogy elindultak más járművel a kórházba” – mondta a szóvivő.

A vizsgálat soroán tisztázni kell, hogy mi hangzott el a hívásban, milyen tüneteket mondott el a család, és az, hogy a mentésirányító döntése megalapozott volt-e, vagy életveszélynek kellett volna minősítenie az esetet. Győrfi Pál hozzátette, hogy az ő szakmájukban az nem számít, hogy valaki híres-e vagy sem, az állapot súlyossága számít.

Kapcsolódó írásaink