Bulvár

Reggel fél ötkor kel a börtönben Lagzi Lajcsi

Szinte érintetlenül küldi vissza az ételt is, amelyet naponta háromszor kap

Két héttel ezelőtti bevonulása óta először találkozott ügyvédje személyesen is Galambos Lajossal. Mint azt a Blikknek elmondta: védence fizikálisan szemmel láthatóan sokkal rosszabb állapotban volt, mint amikor legutóbb látta, lelkileg azonban sikerült erősnek maradnia.

Reggel fél ötkor kel a börtönben Lagzi Lajcsi
A Lagzi Lajcsi néven elhíresült Galambos Lajos zenész
Fotó: Facebook/Lagzi Lajcsi

Több halasztási kérelmét is elutasította a bíróság, így végül be kellett vonulnia a baracskai börtönbe a trombitaművésznek, hogy megkezdje 3 év 6 hónapos büntetését, amelyet víz-, gáz- és áramlopás miatt szabtak ki rá – írta meg a Blikk.

Ügyvédje bevonulása óta csak telefonon tudott vele beszélni, hiszen néhány napra a Büntetés Végrehajtás központi kórházába is átszállították Berettyóújfalura, hogy alaposan kivizsgálják.

– Már a rabok mindennapi életét éli Baracskán. Hajnali fél ötkor van ébresztője, és este nyolc órakor takarodó. Mivel egészségi állapota nem engedi, munkára még nem osztották be, pedig úgy biztosan gyorsabban telnének a napok – mondta a Blikknek dr. Csontos Zsolt nem sokkal azután, hogy kilépett a baracskai börtön kapuján. – Sokat beszélgettünk a benti állapotokról. Elmesélte, hogy a BV munkatársai szigorúak vele is, mint mindenki mással, de emellett korrektek és igazságosak. Kérdeztem tőle, hogy érte-e bent bármi atrocitás vagy sérelem, ami miatt nekem, mint az ügyvédjének fel kell lépnem, de határozottan azt mondta, hogy semmi ilyesmit nem tapasztalt.

Azt is megtudtuk az ügyvédtől, hogy vele bármennyit beszélhet a hivatalos BV-telefonján a mulatós sztár, a kapcsolattartóként megjelölt családtagokkal azonban csak korlátozottan tarthatja a kapcsolatot.

– Heti 50 percet beszélhet, az pedig igencsak kevés, ha az embernek testvére és gyerekei vannak. Hamar lepörög az az ötven perc, és akkor nem marad más hátra, mint a levelezés. Bár az elég vontatott: volt olyan ügyfelem, akinek négy hét után sem hagyta el a BV-t a megírt levele... Egyébként ezekbe a telefonbeszélgetésekbe joga van a BV-nek belehallgatni. Egyrészt azért, hogy nem árul-e el olyan titkot, amely veszélyeztetné az ő ítélet-végrehajtását, másrészt pedig azért, hogy a megadott személyeken kívül kapcsolatba lépnek-e másokkal is.

Azt is megtudtuk még, hogy havonta mindössze kétszer vásárolhat magának Lajcsi a börtön kisboltjában, a BV-számlájára feltöltött pénzt költheti el.

– Eddig egyszer volt a boltban, de alig vett magának valamit, hiszen semmi étvágya, a szinte érintetlenül küldi vissza az ételt is, amelyet naponta háromszor kap.

Kapcsolódó írásaink