Bulvár

Szirénázó mentőautó vitte Galambos Lajost a kórházba

Két esetkocsi is érkezett a zenész házához

Szirénázó mentőautók törték meg tegnap délután Boldogasszonypuszta csendjét. Mint a Blikk megtudta, Galambos Lajcsi lett rosszul, akit azonnal kórházba szállítottak. A zenész elérhetetlen, állapotáról az ügyvédje számolt be a lapnak.

Szirénázó mentőautó vitte Galambos Lajost a kórházba
Galambos Lajos
Fotó: MH archív

Olvasóriporterük tegnap a szántóföldön dolgozott, nem messze a mulatós sztár boldogasszonypusztai birtokától, amikor egy szirénázó mentőautóra lett figyelmes. Azon az úton száguldott, ami egyenesen Lajcsi házához vezet.

– Közelebb mentem kicsit én is, hogy lássam, mi történik. Az újságban és a tévében is láttam, hogy beteg Galambos Lajcsi, de azt nem gondoltam volna, hogy ekkora a baj – kezdte a helyszínen lévő olvasójuk.

– Nem telt el sok idő, újabb szirénázó mentő érkezett a házhoz. Akkor már tényleg megijedtem: hány emberhez kellett segítséget hívni? Végül a két mentőautó szinte egyszerre távozott, de csak az egyik ment szirénázva, a másik már nem. Abból gondolom, hogy csak az egyik szállított el valakit...

Azonnal tárcsázták a trombitaművészt, ám hiába csörgették megállás nélkül, nem érték el. Így az ügyvédjéhez fordultak, aki pár mondatban felvilágosította az újságot, mi is történt pontosan.

– Arra kaptam felhatalmazást a családtól, hogy elmondjam: Galambos Lajos rosszul lett az otthonában. Méghozzá olyan mértékben, hogy – kifejezett kérése ellenére – a családtagjai mentőt hívtak hozzá. Ki is vonult a házukhoz az OMSZ egyik esetkocsija, majd nem sokkal később egy másik is érkezett. Pontosan nem tudom, miért, csak annyit, hogy orvosszakmai oka volt a másik autó kihívásának: az első autó nem rendelkezett vagy kellő felszereltséggel vagy megfelelő személyzettel – mondta a Blikknek Lajcsi ügyvédje, dr. Csontos Zsolt.

A mentősök aztán a kórházba szállítás mellett döntöttek. Hogy végül melyik kórházba vitték be, a székesfehérváriba vagy a tatabányaiba, egyelőre nem tudom, mert egy ideje én sem tudom elérni az ügyfelemet.

Kapcsolódó írásaink