Belföld

Távozik Csák János miniszter

Orbán Viktor miniszterelnök megértette és elfogadta az érvelését

A kormány 2022-ben hozta létre a Kulturális és Innovációs Minisztériumot, amelynek portfoliójába tartozik a kultúra, a családügy, a felsőoktatás, innováció, tudománypolitika, a szakképzés és felnőttképzés.

Távozik Csák János miniszter
Csák János, kulturális és innovációs miniszter búcsúzik a tárcától
Fotó: Facebook/Csák János

Két év telt el a tárca létrehozatala óta, elégedett vagyok azzal, amit elértünk. Sőt a várakozásaimhoz képest gyorsabban jutottunk el a jelen állapothoz. Kezdjük a szemlélettel. A kulturális ágazatban sikerült megindítani a kultúraváltást, hiszen most már a nagy többség érti: nem az állam fog mindent finanszírozni, igenis mindenkinek bele kell tenni a munkát, hogy legyen közönsége.

Másfelől nekünk, a magyar kormánynak nem feladatunk az értékvilágunkkal szöges ellentétben álló eszméket finanszírozni – fogalmazott a mandinernek adott interjúban a leköszönő tárcavezető.

Indoknak azt hozta fel, hogy: Amit vállaltam, illetve vállaltunk, az minden területen sínen van. E tekintetben a négy évre tervezett munkát sikerült két év alatt elvégezni. Itt az ideje átadni a stafétabotot a fiatal nemzedéknek.

Kapcsolódó írásaink