Belföld

Áder János: Míg az Y generáció belenőtt, a Z generáció beleszületett a digitalizációba

Áder János, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke a SopronFest programsorozat részeként vett részt a beszélgetésen

A különböző generációk fenntarthatósághoz és digitalizációhoz fűződő viszonyáról beszélgetett Áder János korábbi köztársasági elnök Kék bolygó című podcastja következő két adásának nyilvános felvételén Steigervald Krisztián gererációkutatóval szerdán Sopronban.

Áder János: Míg az Y generáció belenőtt, a Z generáció beleszületett a digitalizációba
Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke (j) Steigervald Krisztián generációkutatóval (b) beszélget a Kék bolygó című podcastja nyilvános felvételén a Soproni Egyetem Ligneum rendezvényház és látogatóközpontban, 2024. május 15-én
Fotó: MTI/Filep istván

A korábbi köztársasági elnök a Soproni Egyetem Ligneum Látogatóközpontjában közönség előtt rögzített első podcastban kitért arra is, hogy miközben egyre fontosabbnak érzik az emberek a környezetvédelmi vagy klímavédelmi problémákat, kényelmük háttérbe szoríthatja a félelmet e problémák következményeitől.

Áder János és beszélgetőpartnere úgy vélekedett: bár naponta több hír jelenik meg a környezetről, a klímáról, a fenntartható vagy fenntarthatatlan életmódról, kétséges, vajon ezek ösztönzik-e a Z generációt arra, hogy tegyen is a klímavédelmi gondok enyhítéséért.

A második podcastban a generációk együttéléséről és a digitális világ személyiségre gyakorolt hatásairól esett szó, érintve az internethasználatot, a társas kapcsolatok megváltozását, az értékrendet.
A podcastok felvétele előtt Áder János részt vett a fesztiválerdő telepítésén Sopronban.

Az úgynevezett Miyawaki minierdők nagyon gyorsan nőnek, sűrűbbek, gazdagabb a biológiai sokféleségük a hagyományos erdőkhöz képest. Könnyen ültethetők városi környezetben.

Hatékony szerepet játszanak a levegő tisztításában, elnyelik a zajt, vizet párologtatnak, esztétikai élményt nyújtanak, csökkentik a nyárihősziget-effektust a városi környezetben.

Kapcsolódó írásaink