Belföld

Menczer Tamás: A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz országos választmánya hétfőn elfogadta a megyei, a fővárosi és az EP-listát is

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni – jelentette ki a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Menczer Tamás: A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül
Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója
Fotó: MH-archív/Bodnár Partícia

Az önkormányzati választáson a Fidesz indítja a legtöbb jelöltet a pártok közül.
A politikus beszámolt arról, hogy ötvenezer aktivista segíti a kampányt az elkövetkező hetekben, ezer helyen jelennek meg standdal, és azokat, akik korábban erre felhatalmazást adtak, személyesen is megkeresik.

A választás tétje óriási, ennek megfelelően „rendezték be” az előttük álló kampányidőszakot – mondta a kommunikációs igazgató.

A kormány és a kormánypártok békepártiak, míg a baloldal – „a tények és a saját vallomásuk alapján” – háborúpárti, ezért olyan embereket kell Brüsszelbe küldeni, akik a magyarok érdekeit képviselik - emelte ki.

Magyarország akkor jár jól – tette hozzá –, ha Orbán Viktor a miniszterelnök és a Fidesz–KDNP adja a kormánypárti szövetséget, és a településeken hozzájuk köthető emberek vannak.

„Látjuk, hogy Budapesten mi van. Ha a baloldal nyeri a főpolgármesteri és a települési polgármesteri pozíciókat, akkor nem a település fejlesztésére koncentrál, hanem a települést egy erőforrásnak használja a kormány elleni harchoz. Ez pedig nem a település érdeke” – hangoztatta.

Menczer Tamás megerősítette, hogy a Fidesz kitart a békepárti álláspont mellett, azonban az ország békéjének és a kormány békepártiságának megőrzése „nem egy lezárt folyamat, ez egy folyamatos küzdelem”.

Úgy fogalmazott: „lépésről lépésre kell megvédeni a békepárti pozíciót, az ország békéjét és biztonságát. A nyomás óriási rajtunk és egyre növekszik”.
„Nem küldünk katonákat az ukrajnai háborúba és a békepárti pozíciót is megvédjük, ha a magyar emberek ebben támogatnak bennünket” – hangsúlyozta Menczer Tamás.

Kapcsolódó írásaink