Belföld

Varga Mihály: A magyar emberek biztonsága az első

A beléptetést Magyarországra a rendőrség, a mérlegelést a Magyar Közút egyszerre két sávon végzi

Ütemesen, zavartalanul és biztonságosan halad a Szerbiából érkező teherforgalom beléptetése Magyarországra – jelentette ki Varga Mihály, miután előzetes bejelentés nélküli látogatást tett Röszkén, a magyar-szerb határátkelőnél – közölte az MTI-nek szerdán küldött közleményében a Pénzügyminisztérium.

Varga Mihály: A magyar emberek biztonsága az első
Varga Mihály látogatást tett Röszkén
Fotó: Facebook/Varga Mihály

A pénzügyminiszter kiemelte: Magyarország biztonsága az első, ezért a pénzügyőrök a lehető leggyorsabban, de a biztonsági előírásokat maradéktalanul betartva ellenőrzik a szállítmányokat.

Röszkén kétsávos beléptetés gyorsítja a teherforgalmat – hangsúlyozta Varga Mihály.

Mint mondta: a beléptetést Magyarországra a rendőrség, a mérlegelést a Magyar Közút egyszerre két sávon végzi, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai pedig két röntgen segítségével ellenőrzik a járműveket. A pénzügyminiszter hozzátette: a röszkei határátkelőnél napi 600-650 teherautó halad át.

A röszkei határátkelő az ország legfontosabb áruforgalmi határa, idén 180 ezer kamion lép át ennél a határátkelőnél. Ez a kapu az Európai Unió belépési pontja is. „A cél az, hogy ennél többet is lehessen fogadni, ugyanakkor az ország biztonságát is garantáljuk” – emelte ki Varga Mihály.

„Magyarország, a magyar emberek biztonsága az első, ezért azt kértem a magyar pénzügyőröktől, hogy az illegális szállítmányok, így például a cigaretta és fegyvercsempészet kiszűrésére továbbra is kiemelt figyelmet fordítsanak” – idézte Varga Mihályt a Pénzügyminisztérium.

Kapcsolódó írásaink