Belföld

Döntött a Momentum: Karácsonyt támogatják

A Momentum fővárosi frakcióvezetője jelentette be, hogy pártjuk Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltségét támogatja a jövő évi önkormányzati választáson – közölte Soproni Tamás közösségi oldalán.

Döntött a Momentum: Karácsonyt támogatják
Újratöltött összefogás. Soproni Tamás Karácsonyt ajnározta
Fotó: MH-archív/Papajcsik Péter

Budapest szabad város, és szabad is marad – ezzel indokolta Soproni Tamás, a Momentum fővárosi frakcióvezetője, egyben Terézváros polgármestere, hogy a DK, az MSZP és a Párbeszéd után a Momentum is felsorakozott karácsony mögé. A Momentum progresszív, szabadelvű párt, a számunkra fontos liberális és zöldértékeket pedig Karácsony Gergely főpolgármesterként hitelesen képviseli – tette hozzá.

Mint írta, nem véletlenül fogalmazott úgy Karácsony Gergely a bejelentésük kapcsán, hogy a támogatás a részéről is kölcsönös, hiszen a Momentum a legtöbb stratégiai kérdésben kicsit közelebb állt a főpolgármesteri akarathoz, mint más pártok.

A megállapodást a Soproni által közzétett fotó alapján Gelencsér Ferenc pártelnök és Donáth Anna, a Momentum arca, európai parlamenti képviselő kötötte meg a főpolgármesterrel. Donáth néhány napja egy interjúban még arról beszélt, hogy ő befogott orral állt oda 2022-ben arra a közös listához, amelyen Gyurcsány Ferenc neve is szerepelt. Emiatt saját pártjában is támadta például Nyirati Klára, Baja polgármestere, aki szerint a DK kapcsán Donáth Anna „hülyeségeket beszél”.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink