Belföld

Deutsch Tamás: Gyűlöletworkshopot tart a dollárbaloldal Budapesten

A dollárbaloldal szponzorai között ott szerepelnek az európai uniós intézmények, mondta a fideszes politikus

A Fidesz európai parlamenti delegációvezetője a dollárbaloldal, a Soros-hálózat és az európai baloldali liberális elit gyűlöletworkshopjaként értékelte szerdai sajtótájékoztatóján a Budapest Fórum 2023 konferenciát, amelyet a Political Capital, a CEU Demokrácia Intézet és a Fővárosi Önkormányzat rendez a fővárosban.

Deutsch Tamás: Gyűlöletworkshopot tart a dollárbaloldal Budapesten
Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője sajtótájékoztatót tart Budapesten, a CEU épülettel szemben, 2023. október 11-én
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Deutsch Tamás újságíróknak azt mondta: a szerdán kezdődött kétnapos konferencia valójában „a politikai szponzorok és a politikai szponzoráltak” találkozója, ahol azok fogalmaznak meg a „gyűlölet hangján mindenféle durvaságokat” a szuverenista magyarokkal és lengyelekkel kapcsolatban, akik az elmúlt években Magyarországra „gurítottak” legkevesebb hárommilliárd forintnyi dollárt annak érdekében, hogy számukra kedvező politikai változást érjenek el.

Úgy fogalmazott: a „gyűlöletworkshopon teljes létszámban felsorakoznak a szponzoráltak is”, vagyis azok, akiknek a szervezeteihez, kampányához érkezett ezt a forrás. Ide sorolta a „dollárbaloldal politikusait”, így Cseh Katalint és Karácsony Gergelyt, és a „dollárbaloldali médiát” is.

Deutsch Tamás – aki a sajtótájékoztatót a konferenciának helyet adó CEU Nádor utcai épülete előtt tartotta – úgy vélte: a tanácskozás helyszíne is szimbolikus, mert a magyar és az európai baloldaltól évek óta azt hallják, hogy a CEU Budapestről „elűzetett”.

Arra is felhívta a figyelmet: a konferenciának a „Soros-egyetem” mellett szervezője a Fővárosi Önkormányzat is, amely bár saját elmondása szerint rendkívül súlyos anyagi problémákkal küszködik, érdekes módon erre van pénze.

A Fidesz európai parlamenti delegációvezetője azt pedig „botránynak” nevezte, hogy amikor a „magyar polgárok elsöprő többségének bizalmából megválasztott” kormány tárgyalást kezdeményez az Európai Bizottsággal, akkor az esetek nagy többségében erre nemet mondanak a bizottság tagjai, de amikor a „dollárbaloldali hálózat”, a „Soros-hálózat” szervez „gyűlöletworkshopot”, akkor személyesen vagy online részt tudnak venni a konferencián.

Hangsúlyozta: Magyarországon a dollárbaloldal szponzorai között ott szerepelnek az európai uniós intézmények, így az Európai Bizottság is, ahonnan a következő időszakban is milliárdos nagyságrendben érkeznek majd kampánypénzek Magyarországra.

Szerinte ezért ez a konferencia is világossá teszi, hogy a következő hetekben, hónapokban a lehető leghatározottabban fel kell lépni az ellen, hogy külföldi kampánypénzeket magyar politikai szereplőkhöz juttassanak, így vásárolva politikai befolyást.

A Political Capital, a CEU Demokrácia Intézet és a Fővárosi Önkormányzat, idén immáron harmadik alkalommal rendezi meg a Budapest Fórumot.

Kapcsolódó írásaink