Belföld

Átadták az esztergomi görparkot

Átadták az esztergomi görparkot pénteken, az 5100 négyzetméteres pályát mintegy 100 millió forintból építették.

Átadták az esztergomi görparkot
Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára rollerezik az esztergomi görpark átadásán 2023. augusztus 4-én. Az 5100 négyzetméteres pályát mintegy 100 millió forintból építették
Fotó: MTI/Kovács Attila

A gyerekeknek olyan vonzó élményt, kalandot, kihívást kell kínálni, ami sportolásra, mozgásra ösztönzi őket. Ez a görpark is ilyen – mondta a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára.

Révész Máriusz egy felmérésből idézve arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon a halálesetek 9,7 százaléka a mozgásszegény életmódra vezethető vissza. Ez évente 13 500 embert jelent – mutatott rá.

Révész Máriusz közölte: a kormányzat 40 millió forintos támogatása mellé az önkormányzat tette a nagyobb részt a beruházásba.

Az államtitkár méltatta a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség szerepét is, amely szakmai hátteret és tudást biztosított a beruházáshoz. Hernádi Ádám, a város fideszes polgármestere elmondta, hogy 2021-ben kezdeményezte az esztergomi gördeszkás közösség a pálya építését.

Takács-Kiss Márta, a szövetség képviseletében felidézte, hogy a görparkprogram 2019-ben indult, az esztergomi a tizedik megvalósult pálya, és még hat létesítmény van tervezés és kivitelezés alatt.

Kapcsolódó írásaink