Belföld

Fontos megbízást kapott Deutsch Tamás Orbán Viktortól

A budapesti 5-ös számú egyéni választókerület fideszes elnökévé nevezte ki Orbán Viktor Deutsch Tamást – ezt a nagyobbik kormánypárt európai parlamenti képviselője jelentette be a közösségi oldalán.

Fontos megbízást kapott Deutsch Tamás Orbán Viktortól
Deutsch Tamás
Fotó: MH/Purger Tamás

Deutsch Tamás a kinevezéséről szóló dokumentumot is megosztotta, amelyben az áll, hogy a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség 05. számú Választókerületi Tanácsa őt javasolta a választókerület elnökévé – szúrta ki a Magyar Nemzet.

Ez a választókerület a VI. és a VII. kerületet fedi le, a körzet jelenlegi egyéni képviselője a DK-s Oláh Lajos.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a jelöléssel egyetértett, így július 24-től életbe lépett az EP-képviselő megbiztatása. Sajtóhírek szerint a választókerületi elnökség lényegében azt jelenti, hogy Deutsch Tamás lehet 2026-ban az erzsébetvárosi jelölt – írják.

Deutsch Tamás egyébként 1998 és 2002 között már volt egyéni képviselő Budapesten a 9. számú egyéni választókerületben, ami a régi választási rendszerben a VII. kerületet fedte le. A Fidesz-alapító politikus 2009 óta megszakítás nélkül EP-képviselőként dolgozik – számolt be a lap.

Hajrá, Terézváros, hajrá, Erzsébetváros, hajrá, Fidesz! Ennyi – írta bejegyzéséhez a fideszes EP-képviselő.

Új pozíciója kapcsán a Magyar Nemzet kérdésére Deutsch Tamás elmondta: választókerületi elnökként a feladata az lesz, hogy a jövő évi önkormányzati, valamint az EP-választás kampányára való felkészülést irányítása, miként a többi 105 választókerületi elnöknek is. Mint fogalmazott, mind Terézvárosban, mind Erzsébetvárosban komoly ambícióik vannak, mindkét kerületben önkormányzati választási sikerre készülnek.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink