Belföld

Szijjártó: Az embercsempészet legnagyobb támogatója maga Brüsszel

Az embercsempészet legnagyobb támogatója maga Brüsszel, ugyanis a bűnözők üzleti modellje éppen az Európai Unió bevándorláspárti politikája miatt működik, ennek fényében pedig különösen hiteletlen a külföldi embercsempészek kiutasítása miatt Magyarországgal szemben megindított jogsértési eljárás – jelentette ki a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

Szijjártó: Az embercsempészet legnagyobb támogatója maga Brüsszel
Szijjártó Péter
Fotó: facebook.com/szijjarto.peter.official

A tárcavezető a boszniai kollégájával közös sajtótájékoztatóján a külföldi embercsempészek kiutasítása miatti európai uniós kötelezettségszegési eljárással kapcsolatban aláhúzta, hogy az embercsempészet legnagyobb támogatója maga Brüsszel.

„Az embercsempészet modellje azért működik, mert Brüsszel bevándorláspárti politikát hajt végre” – mondta. Úgy vélte, hogy gyorsan szétverné a bűnözők üzleti modelljét, amennyiben változtatnának, és világosan kimondanák, hogy Európába csakis legális úton lehet jönni, mindenki mást visszaküldenek.

„De nem ezt teszi Brüsszel, hanem a kvóták erőltetésével meghívólevelet küldött minden migránsnak, hogy jöjjenek ide, és az embercsempészek üzleti modelljét pedig megerősítette” – közölte.

„Ezek után teljesen elfogadhatatlan, hiteltelen és komolytalan, amit Brüsszel Magyarország kapcsán tesz az embercsempészet ügyében” – szögezte le.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy Magyarország mintegy 650 milliárd forintot költött eddig a határok védelmére, amihez szavai szerint az Európai Unió egyszázaléknyi támogatást adott.

„Az embercsempészeket kiutasítjuk, mert jobb, ha kívül vannak az országon. Kiutasítjuk őket, mert nem vagyunk hajlandók a magyar emberek pénzét költeni rájuk. Főleg úgy, hogy majd utána mennek az európai bíróságokhoz, és pénzt kérnek azért, mert nem voltak itt jól ellátva” – fogalmazott.

„Nem elég, hogy bűnöznek, nem elég, hogy egy Brüsszel által lehetővé tett bűncselekményt követnek el, még fizessünk nekik, mert nem tartottuk őket jól a magyarországi börtönökben” – tette hozzá.

A miniszter a svéd NATO-csatlakozás ratifikációjáról szólva megismételte, hogy a kormány álláspontja világos, továbbra is támogatják a bővítést.

„Ha nem támogattuk volna, akkor nem terjesztettük volna elő a parlamentnek a ratifikációról szóló javaslatot. Hogy a parlament majd erről mikor dönt, arról meg majd döntenek a képviselők” – mondta.

„Az elmúlt időszak nyilatkozataiból világosan látszott, hogy a török ratifikációs folyamat sem fog holnapra lezárulni, és a korábbi ígéretünk, miszerint nem leszünk utolsók, természetesen érvényes” – emelte ki.

Kapcsolódó írásaink