Belföld

Kilencszázezer eurót szórt szét a levegőben a Fidelitas + VIDEÓ

Látványos performance-szal hívta fel a figyelmet a baloldal finanszírozási botrányára a Fidelitas.

Kilencszázezer eurót szórt szét a levegőben a Fidelitas + VIDEÓ
Fővárosi közgyűlés, 2023. június 28.
Fotó: MH/Török Péter

„Hogyan lehet az, hogy mikroadományokból egyszer csak befúj a szél a mozgalom udvarára 506 millió forintnyi pénzt, ráadásul valutákban? Jó nagy szél és sok pénz kell hozzá” – vetette fel Renge Zsolt, a budapesti Fidelitas elnöke.

Renge szerint „a hazai dollárbaloldal bármilyen külföldi érdeknek letérdel, ha pénz üti a markát”.

Karácsony Gergely főpolgármester „bárhogyan próbálja letagadni a tanácsadóival és szőnyeg alá söpörni a pénzmosási ügyét, mi ott leszünk és szembesítjük Őket a hazugságaikkal”, hangsúlyozta Renge.

Objektum doboz

A felvételen elhangzik, hogy Karácsony Gergely mindenkit azzal a „mesével altat”, hogy mikroadományokként gyűjtöttek össze több mint félmilliárd forintot a kampányára, amit aztán a 99 Mozgalom számlájára fizetett be párttársa, Perjés Gábor 19 részletben.

„Hogyan lehet az, hogy mikroadományokból egyszer csak befúj a szél a mozgalom udvarára 506 millió forintnyi pénzt, ráadásul külföldi valutákban?” - teszik fel a kérdést.

„Tudjuk jól, hogy Soroséktól bármi kitelik, ha a hatalom megszerzéséről van szó. És tudjuk azt is, hogy a hazai dollárbaloldal bármilyen külföldi érdeknek letérdel, ha pénz üti a markát.”

A játékpénz és Karácsonyék mikroadományai között szerintük a nagy különbség az, hogy „az igazi fontokat és eurókat nem a szél fújta be Karácsony kampánymozgalmához, hanem a Soros-birodalom örvényei sodorták a baloldali zsebek mélyére” - hangzik el a Fidelitas videójában.

Kapcsolódó írásaink