Belföld

Karácsony a 99 Mozgalom 500 milliós támogatásáról: Ezek mikroadományok!

Reagált a városvezető

A baloldali főpolgármester azt írja, az egyesület a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően zárt adománygyűjtő láda útján gyűjtött mikroadományokat – számolt be róla a Mandiner.

Karácsony a 99 Mozgalom 500 milliós támogatásáról: Ezek mikroadományok!
Karácsony Gergely
Fotó: MH/Facebook

Mint, ahogy arról a Magyar Hírlap korábban beszámolt, vagyonnyilatkozata szerint egymillió forintnyi megtakarítással zárta az előző évet a párbeszédes Perjés Gábor, aki 2021-ben és 2022-ben összesen több mint félmilliárd forintot fizetett be a Karácsony Gergely főpolgármester nevével fémjelzett 99 Mozgalom számlájára.

A mozgalom számlájára egyetlen befizetőként annak hivatalos képviselője, Perjés Gábor azonosítható, aki a számla felett önállóan rendelkezik. Perjés tizenkilenc alkalommal összesen 506 millió forintot fizetett be a számlára.

A tranzakciók nagyobb része valutában történt. A jelentés szerint „összesen 917 695 euró és 3900 angol font készpénzbefizetés valósult meg a számlán a vizsgált időszakban”. A pénz forrása egyelőre nem ismert, de a Magyar Nemzet valószínűsíti, hogy a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület számláján is külföldi pénzek landoltak.

„Bármit is állít a lakájmédia, még a propagandaminiszter irányítása alatt működő titkosszolgálat sem tett olyan állítást a jelentésében, amely szerint a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület adományai külföldről származtak volna”

reagált közösségi oldalán Karácsony Gergely, miután kiderült: euróban, angol fontban, valamint forintban több mint 500 millió forint érkezett választási kampánymozgalma, a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület számlájára 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között.

Objektum doboz

A baloldali főpolgármester úgy véli, az egyesület a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően zárt adománygyűjtő láda útján gyűjtött mikroadományokat.

„Ezeket az adományokat az egyesület ügyvezetője (Perjés Gábor párbeszédes politikus – a szerk.) fizette be az egyesület bankszámlájára a jogszabályi követelményekkel összhangban. Ez onnan is tudható, hogy benne van a nyilvános beszámolóban. Nagy titkosszolgálati akciót igazán nem igényel. De azt még a titkosszolgálati jelentés is rögzíti, hogy az adományok között dollár nem volt. Igaz, rubel se”

– fogalmazott a városvezető.

Mint az közismert, a Nemzeti Információs Központ hétfőn oldotta fel 2022. évi magyarországi országgyűlési választások külföldi befolyásolásáról szóló titkosszolgálati jelentést.

Kapcsolódó írásaink