Belföld

Francia gyártmányú légvédelmi rakétákat vesz Magyarország + VIDEÓ

A Párizsban aláírt szándéknyilatkozat értelmében francia gyártmányú légvédelmi rakétákat fog Magyarország beszerezni a jövőben - mondta a honvédelmi miniszter kedden a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Francia gyártmányú légvédelmi rakétákat vesz Magyarország + VIDEÓ
Sebastien Lecornu francia hadügyminiszter, Hanno Pevkur észt védelmi miniszter, Ludivine Dedonder belga védelmi miniszter , Andreas Luca ciprusi védelmi miniszter és Szalay Bobrovniczky Kristóf magyar védelmi miniszter az Európai Légvédelmi Konferencia keretében tartott megállapodás aláírási ünnepségén
Fotó: AFP/Geoffroy Van der Hasselt

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta, hogy részt vett Párizsban az európai államok légvédelmi konferenciáján, amelyen Emmanuel Macron francia elnök is beszédet mondott, s ezen a rendezvényen írták alá a szándéknyilatkozatot.

Hozzátette: a nyilatkozatot aláírta Belgium, Észtország, Ciprus, Franciaország és Magyarország.

A tárcavezető szólt arról is, hogy Macron elnök a beszédében külön kiemelte a légvédelem fontossága mellett az európai védelemipar jelentőségét.

„Magyarország ezen a téren jól teljesít, a védelemiparunk fejlődik. A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát” - hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink