Belföld

Lemondott a MOK egyik alelnöke

Az elnökségen belüli véleménykülönbségeket nem tudtuk áthidalni – mondta a távozó Lénárd Rita

A MOK küldöttközgyűlése június 3-án botrányba fulladt – írta meg a Magyar Nemzet.

Lemondott a MOK egyik alelnöke
Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke
Fotó: Facebook

A lap közölte, hogy a küldöttközgyűlést követően a MOK egyik alelnöke, Lénárd Rita bejelentette a lemondását. „Egy szervezet életében vannak jobb és rosszabb periódusok. Mi most érkeztünk el oda, hogy az elnökségen belüli véleménykülönbségeket nem tudtuk áthidalni, kompromisszumos megoldássá formálni. Úgy gondoltam, azzal segíthetem a továbblépést, ha lemondok tisztségemről” – közölte Népszavával a 2019 óta hivatalban lévő alelnök.

Kialakultak olyan nem várt feszültségek, amelyekben valószínűleg senki nem birtokolja a teljes igazságot, de ezek miatt az elnökségi ciklus hátralévő pár hónapjában nélkülöznünk kell Lénárd Ritát. Remélem, hogy néhány hónap múlva nyugodtan tudjuk összegezni a közösen együtt elért eredményeinket” – fogalmazott az alelnök távozásával kapcsolatban Kincses Gyula.

A Magyar Nemzet arról számolt be, hogy a kamara vezetése azzal számolhat, a maradás mellett döntő orvosok mind azonos politikai oldalon állnak velük. Ettől függetlenül az orvosok nem szeretnék, ha érdekvédelmi szervezetüket politikai kampányokban vetnék be. A lapnak korábban azt mondta több orvos, hogy a MOK nem a saját vélt vagy valóságos hibáira koncentrált, hanem a kormánnyal való hadakozással töltötte az idejét.

Kapcsolódó írásaink