Belföld

Budapest lett a legnépszerűbb világörökségi helyszín

A brit Weloveholidays.com rangsorolta a 30 legjobb UNESCO-világörökségi helyszínt. Az sorrend alapját a TripAdvisoron az adott világörökségi helyre adott ötcsillagos értékelések száma és az elmúlt hat hónapban megosztott pozitív Twitter-bejegyzések száma jelentette. Mindkét tényező alapján az egyes kulturális helyszínek egyenként maximum 100 pontot kaptak – minél több pontot, annál magasabb a rangsorban elért helyezés – számolt be a Mandiner.

Azt írják, hogy Budapest 53,8 ponttal végzett a népszerűségi rangsor élén. A Twitteren több mint 124 ezer pozitív bejegyzést és 4393 ötcsillagos értékelést számoltak össze a látnivalókról a lista elkészítői.

A második helyen a németországi Lübeck városa végzett. Lübeck a TripAdvisoron 1355 ötcsillagos értékelést kapott. Továbbá több mint 127 ezer pozitív Twitter-posztjával a Hanza-város a találati listán minden más helyszínt megelőz, és összesen 51,5 pontot kapott. A dobogó harmadik fokára a londoni Tower került fel, több mint 45 ezer ötcsillagos értékeléssel és mintegy 20 ezer Twitter-bejegyzéssel – írják.

Kapcsolódó írásaink

Szépművészeti Múzeum, 1983 – az évszázad bűnügye

ĀAz első emeleti „díszerkélyen” találták meg az első bűnjeleket: három üres képkeretet, egy 50x60 cm nagyságú fémlemezt 72-es számozással ellátva, egy műanyag zsákot, és két piros-fehér-zöld vagy zöld-fehér-piros vezetőszálú kötéldarabot