Belföld

Rétvári Bence: Ne a magyar adófizetők fizessék az embercsempészek büntetésének költségeit! + VIDEÓ

A Soros-hálózatra is emlékeztetett a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára

Magyarország az egyetlen európai uniós ország, amelyik 2015 óta következetesen ugyanazt a bevándorláspolitikát folytatja – mondta Rétvári Bence a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közösségi oldalára feltöltött videójában.

Rétvári Bence: Ne a magyar adófizetők fizessék az embercsempészek büntetésének költségeit! + VIDEÓ
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszél a pedofil elkövetőkkel szembeni fellépésről tartott sajtótájékoztatón a Belügyminisztériumban
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Állítása szerint már több százezer illegális bevándorlót állítottak meg. Az elmúlt években ráadásul folyamatosan növekvő migránssal együtt több embercsempész megjelent a déli határnál.

A Soros-hálózatra emlékeztetett Rétvári Bence, miszerint az ügyvédek a börtönbiznisz keretében azért indítottak pereket a rabok nevében, mert arra hivatkoztak, hogy embertelen bánásmód a magyar börtönökben, mert túl sok rab van.

Objektum doboz

Kijelentette, az unió nem ad pénzt az embercsempészek fogvatartási költségeire, sem börtönök építésére. Azt viszont elvárják, hogy a határokon elfogott külföldi embercsempészeket hazai börtönökben, a magyar adófizetők pénzéből tartsák fogva. A börtönök viszont a több mint kétezer embercsempész miatt túlzsúfolttá váltak. Magyarországgal szemben korábban eljárásokat indítottak, arra hivatkozva, hogy „embertelenek a körülmények” a túlzsúfoltság miatt.

Az embercsempészek fogvatartása évente több milliárd forintjába kerül a magyar költségvetésnek, ezért döntött úgy a kormány, hogy kiutasítják az országból az embercsempészeket. Aki 72 órán belül nem hagyja el az országot, az visszakerül a börtönbe. Az intézkedés 808 fogvatartottat, többségében a Magyarországgal szomszédos államok polgárait érinti.

Kapcsolódó írásaink