Belföld

Magyarországon tartja nemzetközi konferenciáját a Türk Államok Ombudsmanjainak Szövetsége

Többnapos látogatásuk során a türk delegáció tagjai Debrecenben informálódnak az ombudsmani hivatal területi irodáinak működéséről

Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa meghívására Magyarországon tartja soron következő nemzetközi konferenciáját a Türk Államok Ombudsmanjainak Szövetsége – tájékoztatta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala szerdán az MTI-t.

Magyarországon tartja nemzetközi konferenciáját a Türk Államok Ombudsmanjainak Szövetsége
Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa
Fotó: Facebook

Magyarországra érkezett Seref Malkoc török vezető ombudsman és Sadettin Kalkan török területi közigazgatásért felelős ombudsman, valamint Sabina Aliyeva azeri, Feruza Eshmatova üzbég ombudsman és Alua Nadirkulova, a kazah ombudsmani intézmény hivatalvezetője.

Az első magyarországi Türkomb-találkozó keretében a Török Köztársaság, Azerbajdzsán, Üzbegisztán és Kazahsztán ombudsmanjai Beregsurányban személyesen tájékozódnak arról a közvetlen jogi és humanitárius támogatásról, amelyet az Ukrajnából, a háború elől menekülő emberek számára nyújt az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala – áll a közleményben.

Többnapos látogatásuk során a türk delegáció tagjai Debrecenben informálódnak az ombudsmani hivatal területi irodáinak működéséről, valamint egyeztetéseket folytatnak az Alkotmánybíróság elnökével, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkárával, továbbá a rendőrség és a büntetés-végrehajtás vezetőivel.

A szövetség delegációja Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa kíséretében szakmai megbeszélést folytatott Tóth Tamás altábornaggyal, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokával, továbbá Farkas Józseffel, Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye rendőrfőkapitányával.

A következő napokban a Türkomb delegációjának tagjai és Kozma Ákos emlékfát ültetnek a Szombathelyi Erdészeti Zrt. területén a szervezet első magyarországi találkozója alkalmából, valamint megtekintik a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetet – írták.

Közölték, a többnapos programot a Türk Államok Ombudsmanjainak Szövetsége budapesti nemzetközi konferenciája zárja.

Kapcsolódó írásaink

Merre tovább Törökország?

ĀKomoly külpolitikai hatásai lehetnek a török elnökválasztásnak, többek között a Közel-Kelet stabilizációja múlhat Erdogan győzelmén

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom