Belföld

Az MSZP eladná a Villányi úti székházát

Az ingatlan elvesztése jól szimbolizálja az egykori kormányzópárt mélyrepülését,

Sokévnyi huzavona és titkolózás után az MSZP vezetése meghozta a döntést: eladnák a párt utolsó „családi ezüstjét”, a Villányi úti székházat. A mintegy félmilliárd forintnyi jelzáloggal terhelt, de akár három-négymilliárdot érő ingatlant Leisztinger Tamás vagy Puch László veheti meg – számolt be a Magyar Nemzet.

Az MSZP eladná a Villányi úti székházát
Társelnökök lesütött szemmel. Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan
Fotó: MH/Purger Tamás

A lap szerint eladná Villányi úti székházát az MSZP, pontosabban annak alapítványa, a tulajdonos Villányi úti Konferencia-központ és Szabadegyetem Alapítvány. Az erről szóló előterjesztést Tóth Bertalan frakcióvezető már ismertette is a választmánnyal – erősítették meg a Magyar Nemzet szocialista forrásai. Elmondásuk szerint a pártvezetés már évek óta fontolgatta az értékesítést, ám politikai okokból nem merték meghozni a döntést.

Azt írják, hogy az utolsó „családi ezüstként, vörös erődként” emlegetett ingatlan elvesztése ugyanis jól szimbolizálja az egykori kormányzópárt mélyrepülését, teljes eljelentéktelenedését.

A legutóbbi, 2020-ban végeztetett értékbecslés alapján legalább három-, de akár négymilliárd forintot is érhet a Villányi úti épület, amelyen jelenleg közel félmilliárdos jelzáloghitel van, és amelyet Leisztinger Tamás adott fedezetként a szocialistáknak. A Tóth Bertalan által ismertetett tervek alapján az eladás és a jelzálog törlesztése után is csinos summa maradna az alapítványnál, amely állítólag egy új székház, közösségi tér vásárlását tervezi. A Szabad Európa korábban több forrásból is úgy értesült, hogy a Villányi úti komplexumot Leisz­tinger Tamás vagy Puch László veheti meg – írják.

A Magyar Nemzet ez ügyben felkereste az MSZP sajtóosztályát, aki nem reagált a megkeresésükre, információikat azonban megerősíteni látszik, hogy a szocia­listák tavalyi tisztújító kongresszusát megelőző elnökségi ülésen döntés született a párt tizennégy ingatlanának dobra veréséről. Ezek között van budapesti és számos vidéki pártiroda is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom