Belföld

Sölch Gellért: A kormány a jövőben is támogatni fogja a tűzoltókat

2010 óta az önkéntes tűzoltóságok száma 2,5-szeresére nőtt

A hivatásos tűzoltóság mellett az önkormányzati és az önkéntes tűzoltó-egyesületek is számíthattak mindig a kormány támogatására – mondta a Belügyminisztérium (BM) stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára hétfőn Gödön.

Sölch Gellért: A kormány a jövőben is támogatni fogja a tűzoltókat
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Frank Hormann

Sölch Gellért a váci és a gödi önkéntes tűzoltó-egyesület új szertárának átadásán arról beszélt, hogy 2010 óta az önkéntes tűzoltóságok száma 2,5-szeresére nőtt.

Hozzátette, hogy jelenleg 689 önkéntes tűzoltó-egyesület működik az országban, ezek közül 68 egyesület önálló beavatkozó státuszban teljesít szolgálatot.

Ez is azt mutatja, hogy a kormány egyaránt számít a hivatásos és az önkéntes tűzoltók munkájára, hogy biztonságosabb környezetben élhessünk – közölte a helyettes államtitkár.

Sölch Gellért elmondta, hogy a kormány a tűzoltóság eszközeinek beszerzését is támogatta.

A tűzoltóságok számára 2010 óta 1400 gépjárművet szereztek be, 2022 szeptemberében pedig megtörtént egy kétlépcsős illetményemelés első lépése – emlékeztetett.

Bíró Attila, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati szakmai koordinációért felelős helyettes államtitkára azt mondta, köszönet illeti Pest vármegye önkormányzatát azért a 86 millió forintért, amellyel a most átadott szertár megépülését támogatták és Göd önkormányzatát, hogy mindehhez 25 évre telket biztosított.

Kapcsolódó írásaink