Belföld

Medvét láttak az Aggteleki Nemzeti Park területén

Szombaton ismét medvét láttak Magyarországon, ezúttal Kánó és Felsőtelekes települések között

Az állatot egy szóróra kihelyezett vadkamera fényképezte le. A nemzeti park szombat esti posztja szerint az ország területére időnként beérkező, kóborló medvék előszeretettel látogatják ezeket a vadászati létesítményeket – írta mega telex.hu.

Medvét láttak az Aggteleki Nemzeti Park területén
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Johan Ordonez

Ezt tette például az Iwo nevű, Lengyelországban jeladóval ellátott medve is, aki szintén ezen az útvonalon haladt el, és Rudabányát elérve egy szórón töltött el pár napot, mielőtt visszafordult. Iwo Aggtelektől nagyjából két kilométerre délre hagyta el az országot.

Mint írták, a most észlelt állat mozgásának irányáról jelenleg nem áll rendelkezésre több információ. Néhány napja a Bükkben figyelmeztettek medveveszélyre, akkor az Egererdő Zrt. a honlapján arra kért mindenkit, hogy saját biztonsága érdekében fokozott figyelemmel közlekedjen a Bükk erdőtömbjeiben.

Előtte május elején Nógrád megyében, Lucfalva határában láttak medvét, előtte pedig Boldva település határában a Sajó folyó mellett észleltek egy barna medvét. Az elmúlt években többször is áttévedt Magyarország északi részére Szlovákiából egy-egy példány. Nem véletlenül adott ki a Bükki Nemzeti Park egy tájékoztatást is arról, hogy mit kell csinálni abban az esetben, ha valaki valóban medvével találkozna.

Kapcsolódó írásaink