Belföld

Pintér Sándor vizsgálatot rendelt el a mentőknél Gálvölgyi János esete után

A segélyhívások kezelésének visszamenőleges ellenőrzését rendelte el Pintér Sándor Belügyminiszter azt követően, hogy Gálvölgyi Jánost családtagjai vitték kórházba, miután egy óra alatt sem ért ki a színészhez a mentő - számolt be a 24.hu

Pintér Sándor vizsgálatot rendelt el a mentőknél Gálvölgyi János esete után
Pintér Sándor belügyminiszter
Fotó: MTI/Belügyminisztérium

A Népszavát Samu Attila, a Belügyminisztérium sajtófőnöke arról is tájékoztatta, hogy Pintér állásfoglalást vár azzal kapcsolatban, hogy indokolt-e a mentésirányítók továbbképzése, érzékenyítése.

Mint arról már korábban beszámoltunk, nyomozást indított a rendőrség azután, hogy Gálvölgyi János szerdán rosszul lett, ám nem érkezett meg hozzá a mentő – tudta meg a Magyar Nemzet. A színművészt végül egyik családtagja vitte kórházba, ahol intenzív osztályon kezelik. Az ügyben az Országos Mentőszolgálat minden részletre kiterjedő vizsgálatot indított, ők megállapították, hogy hibásan mérlegelt a mentésirányító.

Gálvölgyi János szerdán délelőtt lett rosszul otthonában. Nem kapott levegőt, félrebeszélt, és sürgősen kórházba kellett vinni. Kihívták hozzá a mentőt, ám végül az egyik családtagja vitte be a kórházba a hetvennégy éves színművészt. A család közleményt adott ki a 74 éves színész állapotáról, amely szerint állapota súlyos, de stabil. A közeljövőben tervezett előadásait lemondták.

Kapcsolódó írásaink