Belföld

Ismét kordont bontott a Momentum a Karmelita kolostornál

Ez volt a hatodik alkalom

Hatodszorra bontotta le a kordonokat a budapesti Karmelita kolostornál a Momentum kedden, az Európa-napon - közölte a párt kedden az MTI-vel.

Ismét kordont bontott a Momentum a Karmelita kolostornál
Hadházy nem élt panasszal a rendőri intézkedéssel szemben
Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Az ellenzéki párt közleményében azt írta, "hiába a néhány nappal ezelőtti rendőri túlkapás, a gumibotos és könnygázas támadás", a Momentum lebontotta a Karmelita kolostor előtt "jogtalanul felállított kordont".

"A kordonbontás rendszerbontás! Egy európai országban nincs helye a kordonnak, május 9-én, az Európa-napon is kordont bontottunk" - fogalmaztak.

Közölték, a miniszterelnök hivatalához reggel 7 óra körül érkeztek a párt országgyűlési képviselői és politikusai, valamint nagyjából 50 aktivista, és terveik szerint több órán keresztül, folyamatosan őrizni fogják a lebontott kordonokat.

A Momentum a közleményben azt írta: "addig bontjuk el ezt a kordont, ameddig csak kell. Hiszen jogtalanul áll itt, és elválasztja a kormányt az emberektől és a valóságtól".

A valóság az, hogy Magyarországon Európa-rekorder, 25 százalékos az infláció, szétverték az egészségügyet és az oktatást, a kormány pedig folyamatos hazudozással áltatja az embereket - tették hozzá.

Kapcsolódó írásaink