Belföld

Nézőpont Intézet: Nemzetegyesítő volt Ferenc pápa látogatása

A válaszadók 77 százaléka mondta azt, hogy örül a pápa látogatásának

Pártpolitikai nézeteken átívelő, nemzetegyesítő hatása van annak, hogy Magyarország vendégül látta Ferenc pápát – mondta a Nézőpont Intézet elemzője az M1 Aktuális csatornán szombat reggel.

Nézőpont Intézet: Nemzetegyesítő volt Ferenc pápa látogatása
Ferenc pápa megérkezett a Kossuth térre, 2023. április 30.
Fotó: MH/Purger Tamás

Pálfalvi Milán az intézet felmérését ismertetve elmondta: a válaszadók 77 százaléka mondta azt, hogy örül a pápa látogatásának, mindössze hét százalék azok aránya, akik kevésbé örültek, és ennek kétszerese nem tudta a választ vagy nem válaszolt a kérdésre. A pápalátogatás elutasítottsága kicsinek tekinthető, a magyarok háromnegyedrészben azt mondják, hogy örülnek Ferenc pápa apostoli látogatásának – tette hozzá.

Az elemző kitért arra, hogy a kormánypárti szimpatizánsok 88 százaléka örült a látogatásnak, az a 3 százalék, amely kevésbé örült, a statisztikai hibahatár környékén van.

Ismertette: a kormánykritikus válaszadók 69 százaléka válaszolt úgy, hogy inkább örült a pápa látogatásának. Örvendetes, hogy azok, akik kormánykritikusak, nem vallásosak vagy más felekezethez tartoznak, pozitívan értékelték Ferenc pápa látogatását, „nincsen olyan közeg, ahol egyébként ne a pozitívan értékelők lennének többségeben” – mondta.

Kapcsolódó írásaink