Belföld

Gerolf Annemans: A nyugati identitás és civilizáció léte forog kockán

A klasszikus liberalizmusból progresszivizmus lett és kisiklott

A rendszerváltás szükségességéről, a liberalizmus bukásáról és a 2024-es európai parlamenti választás fontosságáról beszélt Gerolf Annemans, az ID (Identity and Democracy) Foundation elnöke, a belga Vlaams Belang (Flamand Érdek) európai parlamenti képviselője a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) Magyarország kétnapos budapesti tanácskozásának zárónapján, pénteken.

Gerolf Annemans: A nyugati identitás és civilizáció léte forog kockán
Gerolf Annemans: A klasszikus liberalizmusból progresszivizmus lett és kisiklott
Fotó: MH/Purger Tamás

A politikus azt mondta, nem lehet túlbecsülni a hálózatépítés fontosságát, mert „a nyugati identitás és civilizáció léte forog kockán”.

Úgy fogalmazott: „ellenfeleink, ez a multipoláris hadserege az új liberalizmusnak pusztító”, hozzátéve, hogy az ellenállás csak egységesen lehet hatékony.

Kifejtette, a klasszikus liberalizmusból progresszivizmus lett és kisiklott, lehetővé tette, hogy az állam egy virágzó társadalom gyümölcseit úgy arassa le, hogy a családot és az emberi nemeket is tagadja.

Közölte: a liberalizmusnak az volt a dolga, hogy megvédje a szabadságjogokat, a szólás-, lelkiismereti és vallásszabadságot, de ezt teljesen kompromittálta az a kormányzati tevékenység, amely elsősorban az Európai Unióban jelent meg.

„Rendszerváltásra van szükség, a liberalizmus megbukott, éppen ezért vegyük át a hatalmat!” – jelentette ki.

Gerolf Annemans Európé elrablásának mitológiai történetét idézte, amely megjeleníti, „mi történt azzal a gyönyörű álommal, amely az európai kontinens államainak együttműködéséről szólt volna. Ezt az álmot egy bürokratikus elit megerőszakolta” – mondta.

Hangoztatta: az Európai Unió a maastrichti szerződés óta már nem szabad nemzetek társulása és szövetsége, egy új birodalom kiépítése folyik. Az EU központosító stratégiája Nagy-Britannia kilépése, a Brexit után is fanatizmussal halad tovább egy európai birodalom kiépítése felé.

Arra van leginkább szükségünk, hogy megvédjük a szabad Nyugatot és a demokráciát a harmadik évezredben, mert „a demokrácia halálos ágyán van a kontinensen” – mondta, hozzáfűzve, hogy ez a hanyatlás szimbolikusan, de jól látható az Európai Unióban és az Európai Parlamentben.

A belga EP-képviselő beszélt arról, hogy az új liberalizmus elképesztő módon terjeszkedik olyan többség által támogatva, amely a kommunisták, a zöldek, a szocialisták, az úgynevezett liberálisok, és – sajnálatos módon – a progresszív kereszténydemokraták „egyvelege”.

A következő Európai Parlament nemcsak Magyarország, hanem az egész kontinens jövőjéről dönt majd, arról, vajon ez a kontinens rabszolgaságba süllyed-e, és „szép új világ” lesz, „vagy 2024-ben nyerni fogunk” – jegyezte meg.

A válasz a mi kezünkben van, lépjünk fel, legyünk egységesek, és változtassuk meg a rezsimet! – zárta felszólalását Gerolf Annemans.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom