Belföld

Karácsony megint csak sunnyog és terel

A Lánchíd hatmilliárdos kormányzati támogatásának feltétele mindvégig ismert volt

A kormány azzal a feltétellel adta a pénzt a hídra, hogy 18 hónapnál tovább nem korlátozzák a járműfogalmat.

Karácsony megint csak sunnyog és terel
Fotó: Facebook/Fidesz Budapest

A Lánchíd hatmilliárd forintos kormányzati támogatásának feltétele mindvégig az volt, hogy a gépjárműforgalom teljes vagy részleges korlátozása ne haladja meg a 18 hónapot – reagált a Fidesz budapesti szervezete a főpolgármester szerdai bejelentésére.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán azt írta, hogy a budapesti lakógyűlés két kérdése kapcsolódik a Lánchídhoz: az egyik a kormány a hozzájárulási ígéretének betartásáról, a másik a megújult Lánchíd forgalmi rendjéről szól.

A fővárosi Fidesz erre reagálva azt a kérdést tette fel a Facebook-oldalán, hogy Karácsony Gergelyben „mégis hol volt ez a nagy egyeztetési kedv” a rakpart önkényes lezárása vagy a bicikliutak szakmai egyeztetés nélküli felfestésekor?

A Lánchíd hatmilliárdos kormányzati támogatásának feltétele mindvégig az volt, hogy a gépjárműforgalom teljes vagy részleges korlátozása ne haladja meg a 18 hónapot – hangsúlyozták.

Az erről szóló megállapodást Karácsony Gergely saját kezűleg írta alá. Most fel akarja rúgni ezt a „közösségi lakógyűlésre” hivatkozva – tették hozzá.

„Megint csak a szokásos sunnyogás, terelés. Ha nem is értünk egyet, korrekt és szemtől szembe vitákat és cselekedeteket nem várhatunk el Budapest vezetőjétől?” – írták a bejegyzésben.

Kapcsolódó írásaink