Belföld

Karácsony Gergely: A Pride az egyik legszebb ünnep Budapesten

A főpolgármester közölte, hogy ott lesz a felvonuláson, és másokat is invitált az eseményre

Karácsony Gergely a TikTok-oldalán válaszolt a kommentelők kérdéseire – írta meg a Mandiner.

Karácsony Gergely: A Pride az egyik legszebb ünnep Budapesten
Karácsony Gergely és a szivárványos zászló
Fotó: MH/Facebook

Az érdeklődők többnyire a 3-as metróval és a busz- és biciklisávokkal kapcsolatosan tettek fel kérdéseket, ám akad más is – írta meg a Mandiner. Az egyikük azt kérdezte a főpolgármestertől:

„A Budapest Pride-on tala?” Mire Karácsony azt felelte: „Abszolút! A Pride az egyik legszebb ünnep Budapesten, a szabadság, a szerelem ünnepe, úgyhogy én biztosan ott leszek. Gyertek ti is!” – zárta sorait ezzel kapcsolatban.

A buszsávokkal kapcsolatban azt a kérdést kapta, hogy mikor lesznek megszüntetve a kritikus szakaszokon, mint a Deák tér vagy a Lehel tér. Erre elmondta: május második felében, amikor a metró is végleges átadásra kerül, már a pótlóbuszokra sem lesz szükség, így megszüntetésre kerülnek.

„Az Üllői úton és a Váci úton viszont kihasználjuk a lehetőséget, és ott bringasávokat csinálunk, hogy a külvárosból is be lehessen biztonságosan tekerni a belvárosba” – magyarázta.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom