Belföld

Hajdu János: felemelő a pápára vigyázni

A pápa a világ öt legvédettebb személye közé tartozik, és abból a szempontból nehezebb vigyázni a biztonságára, hogy sokkal szabadabban mozog, mint a másik négy

Nagyon szép és felemelő feladat a pápára vigyázni, megérinti a védelemben részt vevőket - mondta a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója a katolikus egyházfő háromnapos budapesti látogatására visszatekintve az M1 aktuális csatornán kedd este.

Hajdu János: felemelő a pápára vigyázni
Hajdu János a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója
Fotó: M1

Hiába tanácsolják a biztonságáért felelős szakemberek, hogy ne közlekedjen lehúzott ablakkal, ne menjen "ellenőrizetlen tömegbe", mégis rendszeresen megtörténik, hogy így lép kapcsolatba a hívőkkel - jegyezte meg.

De ez érhető. A pápa nem azért jön, hogy egy páncélozott autóba zárkózzon. A pápa találkozni akar a hívőkkel. Többek között e miatt is volt szükség egyes helyszíneken kommandósokra, úgynevezett ütköző egységekre - magyarázta Hajdu János.

A vatikáni kollégák visszajelzése szerint a pápa biztonságának garantálásában a TEK világszínvonalú munkát végzett, ehhez azonban nagyon sok ember és szervezet összehangolt munkájára volt szükség. A TEK mellett több ezer rendőr, a Belügyminisztérium, a polgári és a katonai titkosszolgálatok, két kórház és a meteorológiai szolgálat dolgozói, külföldi partnerek, de még az útkarbantartók is nagyon fontos közreműködői voltak ennek a komoly és felelősségteljes munkának, az egyházfő védelmének - hangsúlyozta a TEK főigazgatója.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom