Belföld

Bősz Anettet indíthatják el Karácsonnyal szemben

Egyértelműen Bősz Anett lesz a DK főpolgármester-jelöltje, ha a párt végül úgy dönt, hogy nem áll be Karácsony Gergely mögé az önkormányzati választásokon – állították egybehangzóan a Magyar Nemzet baloldal belső ügyeire rálátó forrásai. Elmondásuk szerint Karácsonynak őszig van ideje arra, hogy Gyurcsány Ferenc elvárásának eleget téve „harcoljon” a kormánnyal, illetve személyes támogatottságát növelje.

Bősz Anettet indíthatják el Karácsonnyal szemben
Bősz Anett
Fotó: MH/Purger Tamás

– Nem alapértelmezett, hogy támogatjuk – fogalmazott sejtelmesen Gyurcsány Ferenc tavaly ősszel arról, hogy beállnak-e Karácsony Gergely mögé az önkormányzati választásokon, ami azóta is az egyik legizgalmasabb téma a közbeszédben. A bukott miniszterelnök nemrég a Spirit FM-nek adott interjúban is tovább lebegtette a kérdést, mondván: a DK három embert is el tudna  képzelni főpolgármester-jelöltként, van, aki a pártos világhoz van közelebb, van, aki civilnek tekinthető, de az alapdilemma Gyurcsány szerint az, hogy kihívót akarnak-e állítani a jelenlegi főpolgármesterrel szemben – írják.

– Egyértelműen Bősz Anett lesz a DK főpolgármester-jelöltje, ha a párt végül úgy dönt, hogy nem áll be Karácsony Gergely mögé – állították egybehangzóan a lap baloldal belső ügyeire rálátó forrásai. 

Azt írják, tény, hogy Bősz nemrég a Mediaworks kérdésére nem erősítette meg, de nem is cáfolta a lehetséges jelöltségéről szóló híreket. – Jelen pillanatban nekem nincsen arra mandátumom, hogy a DK stratégiai lépéseiről bármit mondjak – fogalmazott a jelenlegi főpolgármester-helyettes, aki lassan három éve a Magyar Liberális Pártból igazolt át Gyurcsány Ferencékhez. 

Mint a lap forrásai magyarázták: a DK-ban mindenképpen női főpolgármester-jelöltben gondolkodnak, így jó ideig Dobrev Klára volt a legkézenfekvőbb lehetőség. Ám mivel nemrég megszületett a döntés, hogy Dobrev vezeti a párt EP-listáját, a budapesti liberális körökben beágyazott, otthonosan mozgó Bősz Anett vált Gyurcsányék első számú jelöltjévé – az európai parlamenti és az önkormányzati választásokat ugyanis egy napon tartják jövőre. 

A Magyar Nemzet forrásai szerint a DK-ban ősszel döntenek arról, hogy beállnak-e Karácsony Gergely mögé, akinek így eddig van ideje arra, hogy eleget tegyen Gyurcsány Ferenc elvárásainak a támogatásáért cserébe, illetve hogy saját, személyes népszerűségét növelje.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom