Belföld

Karácsony másokkal akarja elvégeztetni a feladatait

Karácsony Gergely főpolgármester úgy próbál a maga által teremtett gazdasági helyzetből kilábalni, hogy a saját feladatait másokkal akarja elvégeztetni – jelentette ki a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Karácsony másokkal akarja elvégeztetni a feladatait
Wintermantel Zsolt szerint az nem városmenedzselés, hogy Karácsony Gergely nem akar eleget tenni az adókötelezettségeknek, plusz még hitelt is felvesz
Fotó: Facebook/Fidesz Budapest

Wintermantel Zsolt Karácsony Gergelynek azon nyilatkozatára reagált, amely szerint a főváros felfüggeszti a kormány „finanszírozását”, és pert indít a szolidaritási adó csökkentése érdekében.

A kormánypárti politikus hozzátette: az nem városmenedzselés, hogy Karácsony Gergely nem akar eleget tenni az adókötelezettségeknek, plusz még hitelt is felvesz.

Emlékeztetett: Tarlós István korábbi főpolgármester 214,5 milliárd forint tartalékkal adta át a város vezetését. Továbbá a Karácsony-féle városvezetés alatt több mint 200 milliárd forinttal több iparűzési adó folyt be a főváros kasszájába, mint Tarlós István utolsó négy évében – fűzte hozzá.

Ez az összeg Tarlós esetében 566,3 milliárd forint volt, Karácsonynál pedig 766,9 milliárd. Vagyis Karácsony több mint 400 milliárd forint pluszforrással gazdálkodhatott – jegyezte meg Wintermantel Zsolt.

A politikus végül úgy vélekedett: Karácsony Gergely minden erejével azon dolgozik, hogy megfeleljen Gyurcsány Ferenc DK-elnöknek, és nem azért cselekszik, hogy Budapestnek jobb legyen. Gyurcsány Ferenc ugyanis „megüzente”, hogy elégedetlen Karácsonnyal, mert Budapestet nem viszi be a kormány elleni harcba – mondta Wintermantel Zsolt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom