Belföld

Amerikai propagandaplakátok lepték el az országot

Az Egyesült Államok nagykövetsége nem sajnálja a pénzt a háborúpárti és szankciókon alapuló politikája népszerűsítésére

Az orosz csapatok Ukrajnából történő kivonását sürgető óriásplakátok jelentek meg hétfőn országszerte. A plakáton látható felirat szerint a kampány a Nyugati Pályán nevű Facebook-csoport megbízásából készült, és az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége támogatta – adta hírül a Telex.

Amerikai propagandaplakátok lepték el az országot
Az Egyesült Államok nagykövetsége
Fotó: MH/Hegedűs Róbert

A portál beszámolója szerint a Nyugati Pályán nevű oldalt az USA budapesti nagykövetségének támogatásával a FLOW PR (Splendidea Communications Kft.) kommunikációs ügynökség üzemelteti abból a célból, „hogy megszólítsa azokat, akiket érdekel Magyarország jelene és jövője, az, hogy merre, milyen pályán haladunk.” A készítők szerint Magyarország a Nyugathoz tartozik, és arról akarnak meggyőzni minél több embert, hogy a jövőben is érdemes ezen az úton maradni.

Az Ad Library adatai szerint 138 millió forintot költöttek Facebook-hirdetésekre 2019 óta, ezzel a tizenharmadik helyet foglalják el a legnagyobb magyar politikai-közéleti hirdetők listáján – jegyezte meg a Telex, majd az amerikaiak finanszírozta propagandát szembe állította a magyar kormány hivatalos kommunikációjával, amely az azonnali tűzszünetre és a békepártiságra épül.

Kapcsolódó írásaink